Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ledere i sladreblad innvilget immunitet for å vitne om Trump-utbetalinger

To National Enquirer-topper er innvilget immunitet for å kunne vitne om Trumps rolle i utbetalingene av hysj-penger.

TRUMP-VENN: Ifølge lokale medier har National Enquirers direktør David Pecker, en av Trumps venner gjennom mange år, inngått en avtale med påtalemyndigheten om immunitet. Foto: REUTERS/Marion Curtis/NTB scanpix
TRUMP-VENN: Ifølge lokale medier har National Enquirers direktør David Pecker, en av Trumps venner gjennom mange år, inngått en avtale med påtalemyndigheten om immunitet. Foto: REUTERS/Marion Curtis/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge lokale medier har National Enquirers direktør David Pecker, en av Trumps venner gjennom mange år, inngått en avtale med påtalemyndigheten om immunitet. Det samme gjelder innholdssjef Dylan Howard.

Den tidligere Playboy-modellen Karen McDougal fikk 150.000 dollar av morselskapet til National Enquirer, American Media Inc, for eneretten til å omtale hennes historie, en sak som aldri ble publisert.

Ifølge The New York Times, The Wall Street Journal og CNN skal de to lederne kunne kaste lys over hvor mye Trump viste om utbetalingene til McDougal og pornostjernen Stormy Daniels.

Ifølge The Wall Street Journal var de to lederne involvert i begge utbetalingene, på en eller annen måte.

At et medieselskap nå trekkes inn i etterforskningen og muligens kan stilles til ansvar for sine redaksjonelle valg kan føre til bekymringer for pressefriheten som er nedfelt i første grunnlovsendring.

Flere poengterer på den annen side at magasinet kanskje ikke vil kunne bruke pressefriheten til sitt forsvar fordi de handlet mer som en politisk organisasjon enn en nyhetsorganisasjon.

Tidligere denne uka inngikk Trumps tidligere advokat Michael Cohen en avtale med føderale myndigheter og erklærte seg skyldig i banksvindel, unndragelse av inntektsskatt og ulovlig valgkampfinansiering. I retten sa han at han utbetalte hysj-pengene til McDougal og Daniels på ordre fra «kandidaten til et føderalt embete». Formuleringen viser utvilsomt til Trump.

(©NTB)

Hele Norges coronakart