Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorangrepet i London

Ledere verden over fordømmer London-terror

Ledere verden over reagerer sterkt på nyheten om det siste terrorangrepet i London.

FORDØMMER ANGREPET: Ledere verden over fordømmer terrorangrepet i London. Blant dem er Jens Stolenberg, generalsekretær i NATO, og USAs president Donald Trump. Bildet er fra NATO-toppmøtet for to uker siden. Foto: AP / NTB Scanpix
FORDØMMER ANGREPET: Ledere verden over fordømmer terrorangrepet i London. Blant dem er Jens Stolenberg, generalsekretær i NATO, og USAs president Donald Trump. Bildet er fra NATO-toppmøtet for to uker siden. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I lys av denne nye tragedien står Frankrike mer enn noensinne ved Storbritannias side. Mine tanker går til ofrene og deres familier, skriver Frankrikes president Emmanuel Macron på Twitter.

Budskapet fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er det samme.

- Mine tanker er med alle dem som er berørt av det brutale London bridge-angrepet. Vi står sammen med folket i London, tvitrer han.

Sjokkert

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker er sjokkert over at britene på nytt ble rammet av terror.

LIVREDDE: I videoen hører du flere skudd bli avfyrt, før mennesker begynner å løpe for livet. Amatørvideoen er filmet fra en leilighet i nærheten av Borough Market da politiet skal ha aksjonert. Video: AP Vis mer

- Jeg følger den siste utviklingen i London med redsel. Tankene går til ofrene og deres familier. Vær forsiktig, tvitrer han.

USAs president Donald Trump var også raskt ute, men gjentok først sitt krav om innreiseforbud for innbyggere fra seks muslimske land, et krav som inntil videre er stanset av rettsvesenet i USA.

Innreiseforbud

«Vi må være smarte, årvåkne og tøffe. Domstolene må gi oss tilbake rettighetene våre. Vi trenger innreiseforbud som et ekstra sikkerhetstiltak!, skrev Trump på Twitter.

Først en time senere kommenterte han terrorangrepet i London direkte.

«Uansett hva USA kan gjøre for å bistå i London og Storbritannia, så kommer vi til å være der. VI STÅR SAMMEN MED DERE. GUD VELSIGNE DERE!", tvitret han.

Solidaritet

Australias statsminister Malcolm Turnbull gir også uttrykk for solidaritet med britene.

- Våre tanker og resolutte solidaritet er som alltid med det britiske folk etter dette sjokkerende terrorangrepet i London, skriver han på Twitter.

DRAMATISK AKSJON: Politiet aksjonerte mot en bar like i nærheten av London Bridge etter at en bil braste inn i en folkemengde på brua lørdag kveld. Politistyrker skrek og ropte at folk skulle legge seg ned på gulvet. Video: CNN Vis mer

Barbarisk

Londons borgermester Sadiq Khan kaller angrepet på uskyldige London-innbyggere og besøkende for feigt.

- Slike barbariske handlinger kan ikke rettferdiggjøres, sier Khan.

Labour-leder Jeremy Corbyn berømmer nødetatene som raskt fikk situasjonen under kontroll.

Takker nødetatene

- Det meldes om brutale og sjokkerende hendelser i London. Mine tanker går til ofrene og deres familier. Takk til nødetatene, tvitrer han.

Den amerikanske popartisten Ariana Grande, som i dag holder støttekonsert for de 22 som ble drept etter hennes konsert i Manchester i forrige måned, er også preget.

- Jeg ber for London, skriver hun på Twitter.

(NTB)

Hele Norges coronakart