<strong>BRANT NED:</strong> Natt til onsdag brant boligenhetene ved Lier ventemottak ned til grunnen, etter at en liten gruppe med beboere tente på det som en protest mot forholdene ved mottaket. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
BRANT NED: Natt til onsdag brant boligenhetene ved Lier ventemottak ned til grunnen, etter at en liten gruppe med beboere tente på det som en protest mot forholdene ved mottaket. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Lederen av asylopptøyene: - Kalte dommer rasist og ropte «Heil Hitler» i retten

- Han var frustrert, sier advokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet):Da kjennelsen om fire ukers varetektsfengsel ble lest opp i Drammen tingrett i går ettermiddag kokte det over for den 36 år gamle irakeren som er ansett som hovedmannen etter opptøyene ved Lier ventemottak, skriver Drammens Tidende.

Da selve kjennelsen ble lest opp reiste han seg og ropte til dommeren at hun var rasist. Senere viste han fingeren, men først da han reiste seg opp og gjentatte ganger ropte «Heil Hitler», ble han ført ut av to politimenn.

- Frustrert 36-åringens forsvarer, Karsten Gjone, bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.

- Det hele skjedde da han fikk lest opp kjennelsen. Vilkårene for fengsling var til stede, og da ble han litt skuffet og litt forbannet, og da sa han disse tingene.

Dommeren ba han deretter om å forlate rettssalen, og det gjorde han, forteller Gjone.

- Det var nok et utslag av frustrasjon, sier han videre.

Gjone har ikke snakket med sin klient om opptrinnet i etterkant.

Liten gruppe Lensmann Arne Lauvålien i Lier sier til Dagbladet at det er en enkeltgruppe blant asylsøkerne som har tatt ledelsen for opprøret, og som tok initativet til den voldsomme aksjonen.

19 av de 23 ble satt fri i går ettermiddag, og alle er kjørt av politiet i Søndre Buskerud til Oslo etter eget ønske.

Alle 23 er fortsatt siktet for grovt skadeverk - også den antatte hovedmannen som ble varetektsfengslet i fire uker i går - og de tre som er overlatt Politiets utenlandsenhet for uttransportering fra Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer