Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lederen av militant cowboy-familie arrestert i USA

Én person drept i skuddveksling.

ARRESTERT: Nasjonalparken Malheur National Wildlife Refuge har siden begynnelsen av januar vært okkupert av en militsgruppe under ledelse av Ammon Bundy. Ifølge CNN ble Bundy arrestert natt til onsdag. Foto: Reuters/ / NTB Scanpix/ Jim Urquhart
ARRESTERT: Nasjonalparken Malheur National Wildlife Refuge har siden begynnelsen av januar vært okkupert av en militsgruppe under ledelse av Ammon Bundy. Ifølge CNN ble Bundy arrestert natt til onsdag. Foto: Reuters/ / NTB Scanpix/ Jim Urquhart Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den militante protestlederen Ammon Bundy er arrestert av føderalt politi, melder CNN. En person ble drept i skuddveksling under arrestasjonen, skriver nyhetsbyrået AP. 

Lørdag 2. januar startet en milits, ledet av Ammon Bundy, okkupasjonen av en føderal bygning, et naturreservat, i nasjonalparken Malheur, sørøst i delstaten Oregon i USA. Det var ingen mennesker i bygningen da militsen inntok den.

- Vi blir værende Militsen, som kaller seg «Citizens for Constitutional Freedom», har gjort det klart overfor myndighetene at de ikke kommer til å trekke seg unna.

- Vi har planer om å bli værende her i flere år. Dette er ikke en impulsiv avgjørelse, sa gruppens talsperson, Ammon Bundy i begynnelsen av januar. 

Bakgrunnen for konflikten er behandlingen av Dwight Hammond (73) og hans sønn Steven (46). De to er lokale gårdseiere som har vært i en lenger disputt med myndighetene over rettighetene til et større beiteområde.

Stoppet av FBI Brødrene er ifølge avisa dømt for brannstiftelse, men påstår hardnakket at de har rett til å svi av områdene for å forhindre vekst av uønsket vegetasjon og for å forebygge ukontrollerte skogbranner.

Natt til onsdag arresterte FBI brødrene Ammon og Ryan Bundy, i tillegg til fire andre medlemmer av den militante gruppa, ved en trafikksperring, melder AP

I forbindelse med arrestasjonen skal det ha oppstått en skuddveksling, som kostet én av medlemmene i den militante gruppa livet. Det er foreløpig uklart hvem som begynte å skyte, og hvem som ble drept. 

Det er uvisst om andre medlemmer av gruppa fortsatt befinner seg i naturreservatet. 

Rikskjendiser Bundy-familien var godt kjent av amerikanske myndigheter fra før årets okkupasjon.

Ammon Bundy er sønn av Cliven Bundy (69), som ble rikskjendis i 2014, da en langvarig disputt med myndighetene kulminerte i en væpnet konfrontasjon på Clivens gård i Nevada

Situasjonen ble så anspent at myndighetene så seg nødt til å gi Bundy kuene tilbake.

- Krigen er ikke over. Den har bare så vidt begynt, deklarerte Cliven da familien gikk seirende ut av disputten med myndighetene, ifølge Washington Post.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media