Lederen av militant cowboy-familie arrestert i USA

Én person drept i skuddveksling.

ARRESTERT: Nasjonalparken Malheur National Wildlife Refuge har siden begynnelsen av januar vært okkupert av en militsgruppe under ledelse av Ammon Bundy. Ifølge CNN ble Bundy arrestert natt til onsdag. Foto: Reuters/ / NTB Scanpix/ Jim Urquhart
ARRESTERT: Nasjonalparken Malheur National Wildlife Refuge har siden begynnelsen av januar vært okkupert av en militsgruppe under ledelse av Ammon Bundy. Ifølge CNN ble Bundy arrestert natt til onsdag. Foto: Reuters/ / NTB Scanpix/ Jim Urquhart Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den militante protestlederen Ammon Bundy er arrestert av føderalt politi, melder CNN. En person ble drept i skuddveksling under arrestasjonen, skriver nyhetsbyrået AP. 

Lørdag 2. januar startet en milits, ledet av Ammon Bundy, okkupasjonen av en føderal bygning, et naturreservat, i nasjonalparken Malheur, sørøst i delstaten Oregon i USA. Det var ingen mennesker i bygningen da militsen inntok den.

- Vi blir værende Militsen, som kaller seg «Citizens for Constitutional Freedom», har gjort det klart overfor myndighetene at de ikke kommer til å trekke seg unna.

- Vi har planer om å bli værende her i flere år. Dette er ikke en impulsiv avgjørelse, sa gruppens talsperson, Ammon Bundy i begynnelsen av januar. 

Bakgrunnen for konflikten er behandlingen av Dwight Hammond (73) og hans sønn Steven (46). De to er lokale gårdseiere som har vært i en lenger disputt med myndighetene over rettighetene til et større beiteområde.

Stoppet av FBI Brødrene er ifølge avisa dømt for brannstiftelse, men påstår hardnakket at de har rett til å svi av områdene for å forhindre vekst av uønsket vegetasjon og for å forebygge ukontrollerte skogbranner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer