ARRESTERT: Nasjonalparken Malheur National Wildlife Refuge har siden begynnelsen av januar vært okkupert av en militsgruppe under ledelse av Ammon Bundy. Ifølge CNN ble Bundy arrestert natt til onsdag. Foto: Reuters/ / NTB Scanpix/ Jim Urquhart
ARRESTERT: Nasjonalparken Malheur National Wildlife Refuge har siden begynnelsen av januar vært okkupert av en militsgruppe under ledelse av Ammon Bundy. Ifølge CNN ble Bundy arrestert natt til onsdag. Foto: Reuters/ / NTB Scanpix/ Jim UrquhartVis mer

Lederen av militant cowboy-familie arrestert i USA

Én person drept i skuddveksling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den militante protestlederen Ammon Bundy er arrestert av føderalt politi, melder CNN. En person ble drept i skuddveksling under arrestasjonen, skriver nyhetsbyrået AP. 

Lørdag 2. januar startet en milits, ledet av Ammon Bundy, okkupasjonen av en føderal bygning, et naturreservat, i nasjonalparken Malheur, sørøst i delstaten Oregon i USA. Det var ingen mennesker i bygningen da militsen inntok den.

- Vi blir værende Militsen, som kaller seg «Citizens for Constitutional Freedom», har gjort det klart overfor myndighetene at de ikke kommer til å trekke seg unna.

- Vi har planer om å bli værende her i flere år. Dette er ikke en impulsiv avgjørelse, sa gruppens talsperson, Ammon Bundy i begynnelsen av januar. 

Bakgrunnen for konflikten er behandlingen av Dwight Hammond (73) og hans sønn Steven (46). De to er lokale gårdseiere som har vært i en lenger disputt med myndighetene over rettighetene til et større beiteområde.

Stoppet av FBI Brødrene er ifølge avisa dømt for brannstiftelse, men påstår hardnakket at de har rett til å svi av områdene for å forhindre vekst av uønsket vegetasjon og for å forebygge ukontrollerte skogbranner.

Natt til onsdag arresterte FBI brødrene Ammon og Ryan Bundy, i tillegg til fire andre medlemmer av den militante gruppa, ved en trafikksperring, melder AP

I forbindelse med arrestasjonen skal det ha oppstått en skuddveksling, som kostet én av medlemmene i den militante gruppa livet. Det er foreløpig uklart hvem som begynte å skyte, og hvem som ble drept. 

Det er uvisst om andre medlemmer av gruppa fortsatt befinner seg i naturreservatet. 

Rikskjendiser Bundy-familien var godt kjent av amerikanske myndigheter fra før årets okkupasjon.

Ammon Bundy er sønn av Cliven Bundy (69), som ble rikskjendis i 2014, da en langvarig disputt med myndighetene kulminerte i en væpnet konfrontasjon på Clivens gård i Nevada

Situasjonen ble så anspent at myndighetene så seg nødt til å gi Bundy kuene tilbake.

- Krigen er ikke over. Den har bare så vidt begynt, deklarerte Cliven da familien gikk seirende ut av disputten med myndighetene, ifølge Washington Post.

Saken oppdateres.