Lederen for 22-juligruppen fikk nazi-propaganda i posten

- Svineri.

LEDER STØTTEGRUPPA: Trond Henry Blattmann, fotografert under evalueringen av politiets arbeidet i forbindelse med terroren 22. juli. Arkivfoto: Torbjørn Berg / Dagbladet
LEDER STØTTEGRUPPA: Trond Henry Blattmann, fotografert under evalueringen av politiets arbeidet i forbindelse med terroren 22. juli. Arkivfoto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trond Henry Blattmann, som leder den nasjonale støttegruppen etter 22. julihendelsene, raser etter å ha fått en løpeseddel fra Den nordiske motstandsbevegelsen i postkassen.

- Dette er noe svineri fra en organisasjon som står for det samme som massemorderen Breivik, som drepte min sønn. Vi kan ikke akseptere at slik hatpropaganda spres i vårt nærmiljø, sier Blattmann til Fædrelandsvennen.

Den nordiske motstandsbevegelsen krever et sterkt og forent nasjonalistisk Norden, uten masseinnvandring og det organisasjonen mener er en destruktiv, importert anti-kultur. Løpeseddelen lå i postkassen til Blattmann lørdag morgen. Han regner med at også andre beboere i Vågsbygd har fått den samme seddelen.

- Dette er en høyreekstrem nazistisk organisasjon med hovedsete i Sverige som prøver å rekruttere medlemmer i Norge gjennom å etablere såkalte kampgrupper. Tidligere har slike løpesedler blitt hengt opp på telefonstolper og på bussholdeplasser i landsdelen. Når brosjyrene nå legges i folks postkasser, er vervekampanjen tatt et steg videre, sier Blattmann.

(NTB)