DREPT: Abdel Fattah Younes Younes var tidligere general i den libyske hæren, men skiftet side til opprørerne i februar i år. Foto: REUTERS/Esam al-Fetori/Scanpix
DREPT: Abdel Fattah Younes Younes var tidligere general i den libyske hæren, men skiftet side til opprørerne i februar i år. Foto: REUTERS/Esam al-Fetori/ScanpixVis mer

Lederen for libyske opprørsstyrker drept

Drept av attentatmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militærsjefen for de libyske opprørsstyrkene, general Abdel Fattah Younes, er skutt og drept, opplyser opprørsrådet i Libya.

- Det er med sorg jeg må informere dere om at Abdel Fattah Younes, øverstkommanderende for opprørsstyrkene våre, er død, sier lederen for Det nasjonale overgangsrådet, Mustafa Abdul Jalil.

Younes ble drept av attentatmenn etter å ha orientert en juridisk komité om opprørernes militæroffensiv mot Libyas leder Muammar Gaddafi, ifølge Jalil.

Lederen for de bevæpnede mennene som drepte Younes, er blitt pågrepet, sier Jalil videre, uten å gi ytterligere detaljer.

Younes ble tidligere ansett for å være en av Gaddafis nærmeste allierte. Han var general i den libyske hæren og var landets innenriksminister inntil han trakk seg fra stillingen i februar i år.

Da han skiftet side til opprørerne i februar, oppfordret han andre medlemmer av den libyske hæren til å gjøre det samme og støtte det han omtalte som befolkningens legitime krav på demokrati og frihet.

(NTB)