- Lederen i scientologikirken banket opp sine underordnede

Banket opp medlemmer for de mest banale ting, ifølge tidligere scientologer.

HØY KJENDISFAKTOR: Scientologene har flere profilerte medlemmer, med Tom Cruise som det mest kjente. Cruise gir her kirkens leder David Miscavige en god klem. Miscavige beskyldes nå for omfattende voldsbruk av tidligere medlemmer. Foto: AP Photo/Paul White/Scanpix
HØY KJENDISFAKTOR: Scientologene har flere profilerte medlemmer, med Tom Cruise som det mest kjente. Cruise gir her kirkens leder David Miscavige en god klem. Miscavige beskyldes nå for omfattende voldsbruk av tidligere medlemmer. Foto: AP Photo/Paul White/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): David Miscavige, leder i den amerikanske scientologikirken, brukte vold aktivt som avstraffelsesmetode.

Fire tidligere høyt betrodde scientologer bekrefter overfor gravejournalister i St. Petersburg Times at den kontroversielle Miscavige ved gjentatte anledninger slo medlemmer av den omdiskuterte, religiøse sekten.

Avisa trykker en oversikt over voldsofrene. Flere av disse skal ha blitt slått opptil 20 ganger.

Banale episoder bak voldMotivasjonen bak volden kunne ifølge avisas kilder være helt banale, hverdagslige episoder.

- Det var helt tilfeldig. Han kunne mislike et ansiktsuttrykk, eller at du svarte for sent om han spurte om noe, sier Mike Rinder, som fram til 2007 var ansvarlig for å håndtere juridiske og presserelaterte henvendelser hos scientologene.

Rinder avslører at han selv flere ganger ble slått av den mektige lederen.

Overlevelses- innstinktHan får støtte av Tom De Vocht, som var ansvarlig for scientologenes åndelige hovedkvarter i Clearwater. Han forteller avisa at han så Miscavige bruke vold opptil 100 ganger - og også selv deltok i voldsbruken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer