Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lederjobben glapp for Frafjord Johnson

Tidligere utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson tapte på målstreken i kampen om toppjobben i FNs utviklingsprogram (UNDP), og ble heller ikke ny leder for det internasjonale Vaksinasjonsfondet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson tapte på målstreken i kampen om toppjobben i FNs utviklingsprogram (UNDP), og ble heller ikke ny leder for det internasjonale Vaksinasjonsfondet.

Den nåværende lederen for fondet som bekjemper aids, tuberkulose og malaria, Richard G.A. Feachem, kunngjorde i vår at han ville gå av.

Drøyt 330 søkte den prestisjefylte jobben, men i begynnelsen av oktober hadde styret i fondet, i samarbeid med et internasjonalt hodejegerfirma, lagt de fleste søknadene til side.

Blant de fem navnene som lå tilbake på bordet, var Hilde Frafjord Johnsons, skriver Development Today.

Ifølge bistandstidsskriftet hadde den tidligere KrF-statsråden favorittstempel da Vaksinasjonsfondets styre møttes i Guatemala by i månedsskiftet oktober/november, til tross for at hun som utviklingsminister slett ikke markerte seg som noen ivrig støttespiller for fondet.

Møtet i Guatemala gikk heller ikke i Frafjord Johnsons favør, men ble en duell mellom Frankrikes aids-ambassadør Michel Katzatchkine og Michel Sidibe fra Mali som har bakgrunn fra FNs organisasjon for aids-bekjempelse, UNAIDS.

Frafjord Johnson skal ha vært tredjevalg, men styret greide ikke å enes om noen av dem og valgte derfor å gjenoppta letingen etter egnede kandidater, skriver Development Today.

Om Frafjord Johnson og de øvrige favorittene blir med videre, er uklart. Prosessen vil uansett ta mange måneder.

LEDERJOBBEN GLAPP: Hilde Frafjord Johnson var nær toppjobben i UNDP, men tapte på målstreken. Bildet er tatt i 2004. Arkivfoto: Rune I. Myhre
LEDERJOBBEN GLAPP: Hilde Frafjord Johnson var nær toppjobben i UNDP, men tapte på målstreken. Bildet er tatt i 2004. Arkivfoto: Rune I. Myhre Vis mer

Vaksinasjonsfondet ble opprettet for fem år siden og har siden vokst til drøyt 30 milliarder kroner. Fondet støtter land og organisasjoner i kampen mot aids, malaria og tuberkulose. (©NTB)

Hele Norges coronakart