Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lederlønn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er forståelig at LO rasler med sablene for å stagge veksten i lederlønningene. Hvert eneste år kommer nyhetene fra årsrapportene om toppledernes høye lønnsnivå og ditto lønnsøkninger like før lønnsoppgjøret starter. Det undergraver viljen til moderasjon som igjen gjør LOs arbeid med å gjennomføre et ansvarlig lønnsoppgjør svært vanskelig. Dermed svekkes grunnlaget for en sunn økonomi som er forutsetningen for ledernes lønninger.

Forslagene som det kan være aktuelt å fremme går ut på lovpliktig åpenhet om all godtgjørelse til ledere, og at generalforsamlingen fastsetter topplederens endelige lønn. Større åpenhet er vi prinsipielt for. Vi kan ikke se noen grunn til at det kan skade selskapene mer enn størrelsen på lederlønningene. Når det gjelder generalforsamlingens rolle, vil det gi statsrådene en ny og viktig funksjon i de statseide selskapene. Det vil bli interessant. I beste fall vil det også virke modererende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling