Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lederne for protestene i Hongkong går av fordi de er redde

- Politiet er ute av kontroll.

TREKKER SEG: De tre grunnleggerne av protestbevegelsen i Hongkong sier at politiet er ute av kontroll og ber aktivistene trekke seg tilbake. Selv vil de overgi seg til politiet. Her Benny Tai (i midten), Chan Kin-man (t.v.) og Chu Yiu-ming (t.h.). Foto: AFP / NTB scanpix
TREKKER SEG: De tre grunnleggerne av protestbevegelsen i Hongkong sier at politiet er ute av kontroll og ber aktivistene trekke seg tilbake. Selv vil de overgi seg til politiet. Her Benny Tai (i midten), Chan Kin-man (t.v.) og Chu Yiu-ming (t.h.). Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre grunnleggerne av protestbevegelsen i Hongkong sier at politiet er ute av kontroll og ber aktivistene trekke seg tilbake. Selv vil de overgi seg til politiet.

Occupy-leder og jussprofessor Benny Tai hadde tårer i øynene da han kom med kunngjøringen tirsdag på en pressekonferanse sammen med de to andre lederne av bevegelsen, professor Chan Kin-man og pastor Chu Yiu-ming.

- Mens vi forbereder oss på å overgi oss, oppfordrer vi studentene til å trekke seg tilbake og slå dype røtter i sine lokalsamfunn og forvandle bevegelsen, sa han.

Årsaken til at de mener demonstrasjonene i sentrum av Hongkong må opphøre, er at situasjonen er blitt stadig mer farlig.

- Det kan se ut som at polititjenestemennene i front er ute av kontroll, sier Tai, som legger til at han frykter at folk kan komme alvorlig til skade.

Tirsdagens kunngjøring kommer overraskende, ettersom de tre lederne mandag gikk til sultestreik for å få innfridd sine krav om mer demokrati.

Mandag omringet aktivistene hovedkvarteret til regjeringen i sentrum av Hongkong, som ble midlertidig stengt.

Siden september har protestbevegelsen demonstrert med krav om mer demokrati og at Hongkong selv må få velge hvilke kandidater som kan stille til valg neste år uten at sentralmyndighetene i Beijing blander seg inn i det.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling