Lederne for protestene i Hongkong går av fordi de er redde

- Politiet er ute av kontroll.

TREKKER SEG: De tre grunnleggerne av protestbevegelsen i Hongkong sier at politiet er ute av kontroll og ber aktivistene trekke seg tilbake. Selv vil de overgi seg til politiet. Her Benny Tai (i midten), Chan Kin-man (t.v.) og Chu Yiu-ming (t.h.). Foto: AFP / NTB scanpix
TREKKER SEG: De tre grunnleggerne av protestbevegelsen i Hongkong sier at politiet er ute av kontroll og ber aktivistene trekke seg tilbake. Selv vil de overgi seg til politiet. Her Benny Tai (i midten), Chan Kin-man (t.v.) og Chu Yiu-ming (t.h.). Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De tre grunnleggerne av protestbevegelsen i Hongkong sier at politiet er ute av kontroll og ber aktivistene trekke seg tilbake. Selv vil de overgi seg til politiet.

Occupy-leder og jussprofessor Benny Tai hadde tårer i øynene da han kom med kunngjøringen tirsdag på en pressekonferanse sammen med de to andre lederne av bevegelsen, professor Chan Kin-man og pastor Chu Yiu-ming.

- Mens vi forbereder oss på å overgi oss, oppfordrer vi studentene til å trekke seg tilbake og slå dype røtter i sine lokalsamfunn og forvandle bevegelsen, sa han.

Årsaken til at de mener demonstrasjonene i sentrum av Hongkong må opphøre, er at situasjonen er blitt stadig mer farlig.

- Det kan se ut som at polititjenestemennene i front er ute av kontroll, sier Tai, som legger til at han frykter at folk kan komme alvorlig til skade.

Tirsdagens kunngjøring kommer overraskende, ettersom de tre lederne mandag gikk til sultestreik for å få innfridd sine krav om mer demokrati.

Mandag omringet aktivistene hovedkvarteret til regjeringen i sentrum av Hongkong, som ble midlertidig stengt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer