- Lederproblem for britiske Labour

Ligger med brukket rygg.

PROBLEMER?: Etter at Ed Miliband trakk seg som leder noen timer etter at valgresultatet var klart, har fire kandidater nå kastet seg inn i racet om å bli ny partileder. Foto: NTB Scanpix
PROBLEMER?: Etter at Ed Miliband trakk seg som leder noen timer etter at valgresultatet var klart, har fire kandidater nå kastet seg inn i racet om å bli ny partileder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Labour ligger med brukket rygg etter det britiske valget. Partiet har ingen åpenbar god lederkandidat, mener norsk ekspert.

Etter at Ed Miliband trakk seg som leder noen timer etter at valgresultatet var klart, har fire kandidater nå kastet seg inn i racet om å bli ny partileder.

- Labour er i store problemer. De mangler en kraftfull og karismatisk lederkandidat, sier Storbritannia-ekspert og statsviter Øivind Bratberg ved Universitetet i Oslo.

Ingen kronprins Han sier at Labour nå trenger en ledertype av Tony Blairs kaliber, som makter å snakke både til vaskehjelpen og børsmegleren.

- Partiet er veldig langt fra å være der nå, sier Bratberg, og peker på at det ikke sto noen kronprins klar da Ed Miliband trakk seg.

- At det ikke var noen kronprins eller konkret utfordrer til Miliband, er vel også noe av grunnen til at han fikk fortsette som partileder så lenge.

De fire som nå har kastet seg inn i kampen om å bli ny partileder i Labour, er Liz Kendall, Yvette Cooper, Mary Creagh og Andy Burnham. Bratberg tror kampen vil stå mellom Yvette Cooper og Andy Burnham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer