Lederstjernen

Hardere kjør for en streng FN-resolusjon mot Irak. Flere konservative dommere og mindre skatt til de rikeste. Dette er noen av sakene USAs president har fått støtte til å gjennomføre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO: - Etter den syltynne starten etter valget i 2000 er dette mellomvalget en triumf for president Bush, sier professor i historie Geir Lundestad.

- Det er andre gang siden valget i 1934 at en sittende president får flertall for sitt parti i Representantenes hus. Det er en historisk begivenhet, sier Lundestad.

Han legger vekt på at president Bush la et enormt stort arbeid i mellomvalget. Det er ikke vanlig at en president engasjerer seg i et slikt valg.

Også kommentatorer i USA peker på presidentens innsats i valgkampen når valgresultatet nå analyseres.

- Presidenten la all sin prestisje i valget. Han drev intens valgkamp, og det gjorde hele forskjellen, sier republikanernes leder i Senatet, Trent Lott.

George W. Bush og hans familie har reist hele kontinentet rundt de siste ukene og støttet sine kandidater i Det republikanske partiet. Moren Barbara tok for seg pensjonister, faren George snakket om plikt og tro, kona Laura om utdanning og skole, og broren Jeb på valg som guvernør i Florida.

Bush-familien viser at de er et politisk dynasti på linje med Kennedyene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer