- Lederstriden skader Ap

Flertallet i Bøler Ap ignorerte LO-lederens formaninger om ikke å diskutere Thorbjørn Jaglands posisjon som partileder. De vil selv velge partilederen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 17 mot 11 stemmer vedtok Bøler Ap et forslag om at Oslo Ap skal gjennomføre en uravstemning blant alle Oslo Ap's medlemmer om hvem som skal bli leder i Arbeiderpartiet etter landsmøtet i november.

- Lederdebatten skader Arbeiderpartiet, sier LO-leder Yngve Hågensen.

Men til tross for at LO-lederen - Jaglands viktigste støttespiller i lederstriden - besøkte Bøler Arbeiderparti i går, gjorde partilaget altså et vedtak som oppfattes som et knyttneveslag mot Thorbjørn Jagland.

Partidemokrati

Spørsmålet skal også reises i Ap's landsstyre med sikte på en rådgivende avstemming om lederspørsmålet blant alle Ap's medlemmer før landsmøtet.

Lederen av Bøler Arbeiderparti, Frode Jacobsen, har lenge vært sterkt kritisk til Jagland.

Heller ikke tidligere leder i LO-forbundet Tele og Dataforbundet, Tore Lundberg, legger fingrene i mellom.

Kan ikke tie

- Jeg er overbevist om at Arbeiderpartiet ikke kan gå fram og komme til makten igjen med Jagland som leder. Allerede ett år før kommunevalgkampen var meldingene fra velgerne klare. Det var umulig å diskutere politikk. Folk ville snakke om lederen. Vi har ikke lov å tie om det, sier Lundberg til Dagbladet.