Ledervalget setter fyr på grasrota i Venstre

Valgkomiteen håper Venstre unngår en skitten maktkamp før ledervalget ved å involvere hele partiet i prosessen. Vanlige partifolk har dynket dem i forslag.

FORVENTNINGER: Valgkomiteens leder Per Thorbjørnsen vil ikke si noe om hvilke strategiske hensyn valgkomiteen vil legge vekt på når de skal peke på hvem de mener bør lede partiet gjennom valgkampen til stortingsvalget i 2021. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORVENTNINGER: Valgkomiteens leder Per Thorbjørnsen vil ikke si noe om hvilke strategiske hensyn valgkomiteen vil legge vekt på når de skal peke på hvem de mener bør lede partiet gjennom valgkampen til stortingsvalget i 2021. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Den siste måneden har det eksplodert. Det er et overveldende stort engasjement og jeg er glad for at medlemsmassen har engasjert seg så mye, sier valgkomiteens leder Per Thorbjørnsen.

Ved midnatt går fristen ut for å komme med forslag til komiteen som skal foreslå ny ledertrio. Dagens leder Trine Skei Grande og nestlederne Ola Elvestuen og Terje Breivik kan bli utfordret både av yngre krefter og av distriktsprofiler. Utad er det bare Grande som har sagt hun ønsker gjenvalg.

Thorbjørnsen holder foreløpig kortene tett til brystet om forslagene han har fått inn, men det er alt kjent at Sveinung Rotevatn er spilt inn som ny leder, mens Guri Melby er foreslått som nestleder.

I tillegg til ledertrio, skal komiteen foreslå kandidater til fire plasser i sentralstyret og fire i landsstyret, samt varaer.

- Valgkomiteen har fra første møte av sagt at det er høyst legitimt å diskutere fornyelse, og det har medlemmene tatt innover seg, sier Thorbjørnsen til NTB.

- Klare signaler

Han skal nå sortere forslag og innspill som er kommet fra samtlige fylkesstyrer, mange lokallag og svært mange vanlige partifolk. I tillegg har Thorbjørnsen vært på rundreise i fylkene og møtt 200 tillitsvalgte. Innspillene skal legges fram for resten av valgkomiteen på fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer