Ledger nominert for Joker-rolle.

Men «Tropic Thunder» kan stikke av med Golden Globe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nominasjonene til årets Golden Globe er frigitt og Heath Ledger er ikke overraskende nominert for beste mannlige birolle for sin tolkning av The Joker i The Dark Knight.

Den andre filmen om Gothams beskytter, med Christian Bale i hovedrollen, ble en av sommeren store suksesser, mye takket være nå avdøde Ledger som stjal  rampelyset som anarkisten med klovnesminken. 

Golden Globe pleier som regel å være en god indikasjon på hvem som stikker av med Oscar-statuetten, knappe to måneder senere.

«Tropic Thunder»

Ledger får for øvrig sterk konkurranse fra to erfarne ringrever fra Ben Stillers Vietnam-parodi «Tropic Thunder».

Robert Downey Jr. er nominert for sin rolle der han protretter den eksentriske australske metodeskuespilleren Kirk Lazarus som har problemer med å tre ut av rollen som en svart Vietnam-helt.  

Tom Cruise spiller i den samme filmen en av sine merkeligste roller på lenge, en bokstavlig talt hårete filmprodusent, som i likhet med de fleste Hollywoodprodusenter er vant til å få det som han vil.   

Brad favoritt

SISTE ESS I ERMET:
Heath Ledger for sin minneverdige toklning av en rablende gal klovn i «The Dark Knight». FOTO: WARNER BROS STUDIO
SISTE ESS I ERMET: Heath Ledger for sin minneverdige toklning av en rablende gal klovn i «The Dark Knight». FOTO: WARNER BROS STUDIO Vis mer

Angelina Jolie og Kate Winslet og Meryl Streep er nominert i kategorien beste kvinnelige skuespiller for «Changeling», «Revolutinary Road« og «Doubt».

Brad Pitt («The Curious Case of Benjamin Button»), Sean Penn («Milk») og Leonardo DiCaprio («Revolutionary Road») konkurrerer om beste mannlige skuespiller.

«The Curious Case of Benjamin Button» og «Frost/Nixon» ble nominasjonens vinnere, etter å ha blitt nominert i fem kategorier inkludert beste film.

De andre nominerte for beste film var »The Curious Case of Benjamin Button», «Frost/Nixon», «The Reader», «Revolutionary Road» og «Slumdog Millionaire».

«Doubt» var også nominert i fem kategorier, men kom ikke med i nominasjonsrunden som beste drama.

Svensk kandidat

Jan Troells «Maria Larsson Eviga ögonblikk» er nominert som beste utenlandkse film.

Den svenske filmen får imidlertid hard konkurranse av tyske «The Baader Meinhoff Complex» og italienske «Gomorrah».

Ledger nominert for Joker-rolle.

Golden Globe som går av stabelen 31. januar er den siste og er den siste store prisutdelingen før Oscarutdelingen 22. februar 2009.

Se nominasjonslista her.

NOMINERT: Brad Pitt og Sean Penn er begge nominert til Golden Globe for beste hovedrolle.
IKKE SMINKET I «Tropic Thunder» har Robert Downey Jrs karakter gjennomgått operasjoner for å få en brun hudfarge.