Ledige bygger for Aetat-sjef

Avdelingsleder ved Aetats kontor i Vennesla bruker arbeidsledige til å bygge på sitt eget hus. Han vet ennå ikke om han må betale for arbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ledige går på et kurs i bygg og anlegg, og siden november i fjor har de vært i sving med å utvide avdelingslederens hus på Fagerholt med 24 kvadratmeter.

- Jeg vet ikke om jeg skal betale for arbeidet. Jeg har ikke avtalt noen pris med kurslederne, sier avdelingsleder John Inge Johansen til Fædrelandsvennen.

Omkring ti arbeidere var i går i arbeid på Johansens tilbygg, som nå er stort sett ferdig utvendig. Johansen bekrefter at det meste av arbeidet er utført av kursdeltakerne, som også har utført andre oppdrag.

Johansen synes ikke det er betenkelig at han som ansatt i Aetat benytter seg av den særdeles billige arbeidskraften til privat formål. - Alle som ønsker det kan melde oppdrag til Kvadraturen videregående skole. I tillegg vil jeg naturligvis betale dersom Kvadraturen krever det, sier Johansen.

- Kurslederne ga uttrykk for at dette prosjektet er midt i blinken for kursdeltakerne, fortsetter Johansen.

På spørsmål om det ikke er normalt å avtale en pris før slike oppdrag utføres, svarer Johansen: "Det har jeg ikke tenkt på. Jeg vet ærlig talt ikke om jeg skal betale. Når arbeidet er ferdig, kommer kanskje regningen. Hvis Kvadraturen ikke vil ha betalt, sier jeg selvfølgelig ikke nei til gratis arbeidskraft."

Johansen innrømmer overfor Fædrelandsvennen at han kan ha økonomiske fordeler av å bruke kursdeltakerne som arbeidskraft, men bedyrer at han ikke utnytter sin stilling. - Min overordnede har i lengre tid visst om at kurset gjør dette arbeidet for meg, men har ikke reagert, sier John Inge Johansen.