FALT: Antall personer registrert som helt ledige falt 500 i februar, viser sesongjusterte tall fra NAV. Foto: NTB Scanpix
FALT: Antall personer registrert som helt ledige falt 500 i februar, viser sesongjusterte tall fra NAV. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ledigheten videre ned

(Hegnar.no:) Antall personer registrert som helt ledige falt 500 i februar, viser sesongjusterte tall fra NAV.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak (bruttoledigheten) falt med 600 personer.

- Nedgangen i arbeidsledigheten fortsatte i februar, når det korrigeres for sesongsvingninger. Det er også positivt å se at de regionale forskjellene i ledigheten fortsetter å minke denne måneden, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en kommentar.

69.800 helt ledige

Ved utgangen av februar var 69.800 registrert som helt arbeidsledige hos NAV, en nedgang på 15.000 sammenlignet med februar i fjor.

Ledigheten har dermed falt fra 3,1 til 2,5 prosent av arbeidsstyrken. 55 prosent av de helt ledige mottok dagpenger i februar.

2,5 prosent er på linje med konsensus.

Totalt 90.000 personer var registrert som helt arbeidsledige eller arbeidssøkere som deltar på tiltak hos NAV (bruttoledigheten).

Det er 16.400 færre enn for ett år siden, og tilsvarer 3,2 prosent av arbeidsstyrken, mot 3,8 prosent på samme tid i fjor.