Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lee (39) bannet i Dubai - ble slått ihjel av politiet

Medfange fikk varslet familien, men det var for seint.

REGIMETRO: Politifolk marsjerer på parade til ære for statsminister, sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum i Dubai 10. november. Politistyrkene i det knøttlille, berømte - og beryktede - emiratet står bak omfattende brudd for menneskerettighetene. Foto: EPA/Ali Haider/Scanpix
REGIMETRO: Politifolk marsjerer på parade til ære for statsminister, sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum i Dubai 10. november. Politistyrkene i det knøttlille, berømte - og beryktede - emiratet står bak omfattende brudd for menneskerettighetene. Foto: EPA/Ali Haider/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Lee Bradley Brown (39), som hjemme i Storbritannia drev et håndverksfirma, var på impulsferie til Dubai da han i forrige uke ble arrestert.

Brown hadde tatt inn på Burj Al Arab - hotellet med sju stjerner og rompriser fra 5000,- kroner og oppover.

Omstendighetene rundt pågripelsen av 39-åringen er uklare, men han skal ha vært siktet for vold og banning. Banning er forbudt ved lov i Dubai, og flere turister er også tidligere arrestert for ufin ordbruk.

Brown ble satt i varetekt på politistasjonen Bur Dubai. Der ble han, ifølge politikilder sitert i Daily Mail, utsatt for grov vold og massive brudd på menneskerettighetene - så grove at han til slutt omkom på cella, og ble fraktet ut i en likpose.

Overgrepene skal ha pågått i seks dager.

Banket opp Det skal ha vært en medfange som klarte å varsle Browns familie, som så fortvilt tok kontakt med den britiske ambassaden i Dubai, og med Daily Mail.

Lee Bradley Brown ble banket opp gjentatte ganger, og nektet mat og vann. En representant for den britiske ambassaden i Dubai forsøkte mandag å besøke Brown på cella, etter familiens desperate henvendelse.

Diplomaten ble nektet i døra - med begrunnelsen at «Brown ønsker ikke konsulær hjelp».

Hvorvidt briten faktisk ikke ønsket bistand fra ambassaden er ikke klart, da han aldri har fått si noe om dette selv.

Fikk varslet Medfangen fant telefonnummeret til Browns søster på en kopi av brorens pass, som var blitt liggende igjen på cella der Brown ble utsatt for grov vold.

Den britiske ambassaden i Dubai bekrefter overfor Daily Mail at Brown døde på cella, og har bedt politiet om at alle opplysninger i saken kommer på bordet.

- Stakkaren hadde ikke en sjanse, sier søsteren i dag.

- Han ble kastet mot mursteinsveggen og landet forkjært. Vi fikk vite om episoden underhånden på tirsdag. Nå har vi fått bekreftet det verste.

Utbredt Bak sin skinnende fasade er Dubai kjent for massive brudd på menneskerettighetene.

Over 250 000 gjestearbeidere jobber under slavelignende forhold, og politiet er beryktet for hardhendt behandling av varetektsfanger - som i tilfellet Lee Bradley Brown.

Kronprins Sheikh Mohammed har i taler skrytt av emiratets tro på ytringsfrihet, men menneskerettighetsgrupper har dokumentert at regime- og religionskritiske røster med letthet blir kneblet av makta.

Politiet har arrestert kritiske bloggere, og politivoldshistorien om Lee Bradley Brown er langt ifra den eneste.

BERØMT: 39-åringen bodde her, på Burj Al Arab - her fotografert med den belgiske MC-akrobaten belgiske Gilles Dejong foran. Foto: EPA/Jörg Mitter/Scanpix
BERØMT: 39-åringen bodde her, på Burj Al Arab - her fotografert med den belgiske MC-akrobaten belgiske Gilles Dejong foran. Foto: EPA/Jörg Mitter/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media