Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lefdal legges ned etter 82 år

Nå skal butikkene slås sammen med hovedkjeden Elkjøp.

LEGGES NED: Konkurransen ble for hard for elektronikkjeden Lefdal. Nå slås butikkene sammen med Elkjøp. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LEGGES NED: Konkurransen ble for hard for elektronikkjeden Lefdal. Nå slås butikkene sammen med Elkjøp. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag 15. januar legges elektronikkjeden Lefdal ned etter 82 år på markedet. Butikkene innlemmes ifølge Dagens Næringsliv nå i hovedkjeden Elkjøp. Merkevaredirektør i Elkjøp, Åshild Indresøvde, forteller avisa at grunnen er den harde konkurransen på markedet.

- Det er vanskelig å være nummer to og tre i et marked. Derfor slår vi Lefdal sammen med Elkjøp, sier hun.

Landets 21 Lefdal-butikker har en omsetning på 2,5 milliarder kroner, og butikkdriften har gitt et underskudd på i underkant av 30 000 000 kroner de siste tre årene. Selv om Lefdal har levert god lønnsomhet i mange år, har de fire siste årene ifølge leder av Elkjøp Norge, Fredrik Tønnesen, vært ufordrende.

Grunnen er at det har vært hard konkurranse i elektronikkbransjen de siste årene. Tønnesen forteller DN at konkurransen har gått verst utover Lefdal fordi Elkjøp har hatt flere butikker å fordele kostnadene på.

Jaan Ivar Semlitsch er Elkjøps konsernsjef. Han mener sammenslåingen av elektronikkjedene vil gjøre konsernet mer konkurransedyktig enn det tidligere har vært, mye på grunn av de lavere konstadene det vil føre med seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!