Lege: - Hun er en trussel mot folkehelsa

Lege Kaveh Rashidi går hardt ut mot lege og kostholdsblogger Berit Nordstrand og hennes råd for å forebygge influensa.

FÅR KJEFT: Lege og kostholdsentusiast Berit Nordstrand får kjeft av legekollega Kaveh Rashidi, etter at hun delte fem tips til hvordan unngå influensa på bloggen sin. Han mener hun villeder og glemmer det vesentligste for å forebygge smitte og sykdom. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
FÅR KJEFT: Lege og kostholdsentusiast Berit Nordstrand får kjeft av legekollega Kaveh Rashidi, etter at hun delte fem tips til hvordan unngå influensa på bloggen sin. Han mener hun villeder og glemmer det vesentligste for å forebygge smitte og sykdom. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Vi kan hjelpe forsvarsstyrken av snille bakterier i magen, og hæren av immunceller i blodårer og vev, ved å tilføre rikelig at råvarer de trenger i kampen».

Det skriver lege og forfatter Berit Nordstrand, som er spesialist i klinisk farmakologi, på sin blogg. Overskriften er «Mine fem beste TIPS skal du unngå influensa».

På bloggen til Nordstrand skriver hun ofte om hvordan man kan spise bedre for en friskere kropp og bistå til vanlig behandling av sykdom, og om hvordan man kan gjøre sunne livsstilsendringer i en travel hverdag.

Nordstrand har også en produktserie med dagligvarer og kostholdsprodukter som heter «Made by Berit Nordstrand», som blant annet fører tran med omega 3 og D-vitamin.

Blant tipsene for å forebygge influensa og styrke immunforsvaret skriver hun blant annet at man bør ta D- og C-vitaminer, spise fet fisk og styre unna sukker.

Dette har fått lege Kaveh Rashidi til å reagere på Twitter.

«Berit Nordstrand gir sine 5 beste tips, men ingen av rådene har vitenskapelig dokumentert effekt. Hun både misleder og ignorerer det som faktisk forebygger influensa: 1.) Influensavaksine 2.) God hånd- og hostehygiene ... og 3.) en liten porsjon flaks.», skriver han på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.