Coronaviruset:

Lege advarer mot å oppsøke coronasmitte

- Kan gjøre mye skade.

- UKLOKT: Lege Wasim Zahid fraråder på det sterkeste folk å forsøke å bli smittet av coronaviruset. Foto: Geir Dokken / Dagbladet
- UKLOKT: Lege Wasim Zahid fraråder på det sterkeste folk å forsøke å bli smittet av coronaviruset. Foto: Geir Dokken / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er særdeles uklokt og uansvarlig. Du blir kanskje immun, men i prosessen kan du smitte hundrevis av andre, gjøre en del alvorlig syke, og faktisk ta livet av enkelte. Så kan det hende at du er blant de få som får et alvorlig forløp. Ikke oppsøk sykdom!

Slik svarer lege Wasim Zahid på spørsmålet om hvordan man kan få coronaviruset raskest mulig, med håp om å bli immun.

- Uklokt

Bakgrunnen for Twitter-innlegget er at Zahid har fått tilsendt et innlegg som lyder følgende:

«Noen som vet hvordan man kan få viruset raskest mulig? Vil bare få det og bli immun. Prøvde mye, men enda ingen symptomer …»

Zahid forklarer til Dagbladet at å forsøke å få seg selv smittet, ville være å bidra til å skape en ukontrollert situasjon, noe som er stikk i strid med det myndighetene forsøker å oppnå med å flate ut sykdomskurven.

- Det er ingen i Norge som ikke kommer til å være berørt at dette. Dette gjør vi i solidaritet med dem i samfunnet som ikke vil tåle denne smitten, og ikke minst av hensyn til de tusener i helsevesenet som er i en veldig krevende situasjon. Vi har derfor behov for at hver enkelt av oss respekterer tiltakene, uttalte helseminister Bent Høie til Dagbladet da «de mest inngripende tiltakene i fredstid» ble annonsert torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer