Lege angrer politiskalling

FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Den svarteste dagen i mitt liv, sa den 33-årige turnuslegen i retten. Han hadde anabole steroider, ecstasy og hasj i kroppen da han 1. mai i år angivelig skallet ned og tok kvelertak på en politimann i Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går startet saken i Fredrikstad byrett.

Hendelsene i Østfold-byen 1. mai skapte stort oppstyr og førte til at 33-åringen og hans 32 år gamle kollega er blitt omtalt både som narkoleger og torpedoer.

Dette tar begge skarp avstand fra.

Så rødt

I går fortalte den tydelig angrende eks-turnuslegen (33) sin versjon av hendelsesforløpet da politiet pågrep ham 1. mai klokka 20.20 i en leilighet.

Han sa:

- Uten forvarsel braser to politifolk inn i leiligheten og spurte om brukerutstyret som lå på bordet. Så fant de en pilleboks med mitt navn på med hasj i. Hasjen var ikke min, men det var umulig å diskutere med dem. Da så jeg Syden-turen og alt jeg hadde gledet meg til forsvinne i det blå. Så klikket det for meg.

Han hevdet politiet framprovoserte situasjonen fordi de var ute etter ham. Sydenturen hadde vært et lyspunkt han hadde sett fram til i det han beskrev som en nærmest helsvart livssituasjon.

Det neste 33-åringen husker, var at han lå med kvelertak på en politimann mens han ble slått i ryggen.

At han har skallet ned politimannen, erindrer han ikke, men benekter det heller ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uten lisens

Turnuslegen leverte inn sin lisens og arbeider nå ubetalt med medisinsk forskning.

I retten erkjente han også å ha skallet ned en 24-åring tidligere på dagen 1. mai, røyking av hasj, besittelse av 1,8 gram hasj og å ha tatt ecstasy.

At han hadde drevet noe som kunne likne på torpedovirksomhet eller ran, nektet han for.

Det alvorligste punktet på 33-åringens lange tiltaleliste har en strafferamme på åtte års fengsel.

Men ifølge aktor Øivind Ols-eng risikerer han ikke mer enn toppen ett år. Begge turnuslegene kan også bli fradømt retten til å praktisere som leger i opptil fem år.

- Det går på den allmenne tilliten. Ville du likt å blitt operert av en lege som bruker ecstasy? sa aktor til Dagbladet i går.

- Nødverge

32-åringen erkjenner bare at han har brukt hasj. Også han nekter for å ha deltatt i torpedovirksomhet eller vold mot offentlig tjenestemann.

- Alt jeg gjorde var å flytte vekk en politikvinne som slo kameraten min i nyrene med en kølle, noe som potensielt er farlig. Det var ikke vold, men nødverge, sa 32-åringen.

Han er for tida sykemeldt.

En 20 år gammel kvinne møtte også i retten, tiltalt for oppfordring til torpedovirksomhet etter at hennes tidligere husvert hadde stjålet et stereoanlegg fra henne.

Rettssaken fortsetter i dag med vitnemål blant annet fra politifolkene som havnet i basketak med 33-åringen .