Lege angrer politiskalling

FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Den svarteste dagen i mitt liv, sa den 33-årige turnuslegen i retten. Han hadde anabole steroider, ecstasy og hasj i kroppen da han 1. mai i år angivelig skallet ned og tok kvelertak på en politimann i Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går startet saken i Fredrikstad byrett.

Hendelsene i Østfold-byen 1. mai skapte stort oppstyr og førte til at 33-åringen og hans 32 år gamle kollega er blitt omtalt både som narkoleger og torpedoer.

Dette tar begge skarp avstand fra.

Så rødt

I går fortalte den tydelig angrende eks-turnuslegen (33) sin versjon av hendelsesforløpet da politiet pågrep ham 1. mai klokka 20.20 i en leilighet.

Han sa:

- Uten forvarsel braser to politifolk inn i leiligheten og spurte om brukerutstyret som lå på bordet. Så fant de en pilleboks med mitt navn på med hasj i. Hasjen var ikke min, men det var umulig å diskutere med dem. Da så jeg Syden-turen og alt jeg hadde gledet meg til forsvinne i det blå. Så klikket det for meg.

Han hevdet politiet framprovoserte situasjonen fordi de var ute etter ham. Sydenturen hadde vært et lyspunkt han hadde sett fram til i det han beskrev som en nærmest helsvart livssituasjon.

Det neste 33-åringen husker, var at han lå med kvelertak på en politimann mens han ble slått i ryggen.

At han har skallet ned politimannen, erindrer han ikke, men benekter det heller ikke.

Uten lisens

Turnuslegen leverte inn sin lisens og arbeider nå ubetalt med medisinsk forskning.

I retten erkjente han også å ha skallet ned en 24-åring tidligere på dagen 1. mai, røyking av hasj, besittelse av 1,8 gram hasj og å ha tatt ecstasy.

At han hadde drevet noe som kunne likne på torpedovirksomhet eller ran, nektet han for.

Det alvorligste punktet på 33-åringens lange tiltaleliste har en strafferamme på åtte års fengsel.

Men ifølge aktor Øivind Ols-eng risikerer han ikke mer enn toppen ett år. Begge turnuslegene kan også bli fradømt retten til å praktisere som leger i opptil fem år.

- Det går på den allmenne tilliten. Ville du likt å blitt operert av en lege som bruker ecstasy? sa aktor til Dagbladet i går.

- Nødverge

32-åringen erkjenner bare at han har brukt hasj. Også han nekter for å ha deltatt i torpedovirksomhet eller vold mot offentlig tjenestemann.

- Alt jeg gjorde var å flytte vekk en politikvinne som slo kameraten min i nyrene med en kølle, noe som potensielt er farlig. Det var ikke vold, men nødverge, sa 32-åringen.

Han er for tida sykemeldt.

En 20 år gammel kvinne møtte også i retten, tiltalt for oppfordring til torpedovirksomhet etter at hennes tidligere husvert hadde stjålet et stereoanlegg fra henne.

Rettssaken fortsetter i dag med vitnemål blant annet fra politifolkene som havnet i basketak med 33-åringen .