Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lege annonserte etter kollega. Nå er han «sliten, forbannet og motløs» etter å ha mottatt hundrevis av søknader

- Situasjonen er avskyelig og veldig forstyrrende.

ENORM RESPONS: En lege fra den lille byen Tokora på New Zealand annonserte etter en lege-kollega. Etter at mediene fanget opp og omtalte annonnsen har interessen vært så massiv at legen sier han er sliten og forbannet. Samtidig hevder han at han blir hetset på sosiale medier og at han møter fiendtllighet fra byens innbyggere. Illustrasjonsbilde: Scanpix
ENORM RESPONS: En lege fra den lille byen Tokora på New Zealand annonserte etter en lege-kollega. Etter at mediene fanget opp og omtalte annonnsen har interessen vært så massiv at legen sier han er sliten og forbannet. Samtidig hevder han at han blir hetset på sosiale medier og at han møter fiendtllighet fra byens innbyggere. Illustrasjonsbilde: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som eneste lege i den lille bygda Tokora på New Zealand, har doktor Alan Kenny vært på søken etter en kollega i to år. Han har ikke kapastiet til å behandle alle bygdas innbyggere alene, ifølge en artikkel i The Guardian, og har derfor lyst ut en stilling til en doktor som kan tenke seg å dele pasiengruppa.

Stillingen ville bli godt betalt med en årlig inntekt på 400 000 New Zealand dollar (NZD) - som tilsvarer 2 484 400 norske kroner, etter dagens valutakurs.

I tillegg ville stillingen innebære tre måneders ferie i løpet av et år, og ingen helg- eller nattarbeid.

I går fortalte doktor Allan mediene om utfordringene ved å drive legekontoret helt alene, og at ingen aktuelle søkere har meldt sin interesse for den utlyste stillingen.

- Sliten og forbannet Men så, bare et knapt døgn seinere, forteller han om det stikk motsatte; om en respons som er helt overveldende.

Legekontoret har nemlig mottatt telefonsamtaler fra personer i blant annet Brasil, Mellom-Amerika, Ukraina, India, Bosnia, Sør-Afrika, Canada og Frankrike, ifølge en artikkel hos The Guardian.

I tillegg har doktoren mottatt hundrevis av eposter og tekstmeldinger fra andre interesserte søkere fra hele verden.

Men legen er slett ikke fornøyd med responsen. For 99 prosent av henvendelsene er søppel, sier han til Guardian.

Han innrømmer at han er overveldet over responsen, men at han «er sliten, forbannet og motløs».

- Situasjonen er avskyelig og veldig forstyrrende, sier han.

- Stor fiendtlighet Årsaken er denne, forteller han videre:

- Hele byen har reagert med fiendtlighet etter at de fikk kunnskap om hva leger tjener. Det snakkes stygt om meg over hele Facebook, og jeg møter mye fiendtlighet fra byens innbyggere.

- Jeg føler meg stresset. Pasientene mine er misfornøyde og mine medarbeidere kjenner på et stort press, fortsetter legen, som sier han blir svært overrasket om det faktisk finnes en aktuell kandidat blant de mange som har henvendt seg det siste døgnet.