Lege avviste fireåring med tissen i buksesmekken

En fire år gammel gutt som hadde store smerter etter å ha fått tissen i buksesmekken, ble avvist på legekontoret i Røyken i Buskerud. Han sto ikke på legens liste over faste pasienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed måtte den daglige lederen i barnehagen kontakte moren og få navnet på fastlegen hans. Heldigvis for fireåringen hadde fastlegen kontor i nærheten så barnet raskt fikk den hjelpen han trengte. Gutten måtte bli hjemme i to dager som følge av uhellet.

- Det kunne gått verre. Vi har barn fra både Lier, Asker og Røyken, og det kunne like godt ha vært en av dem. Det blir en temmelig stor jobb å frakte barna rundt til alle de forskjellige legene i dette området, sier daglig leder Nina Melheim i Bitehagen barnehage til Drammens Tidende.

Ifølge helsepersonelloven er det en leges plikt å yte øyeblikkelig hjelp når det er nødvendig. I fireåringens tilfelle mente legen at det ikke var behov for øyeblikkelig hjelp, og ba derfor om at gutten ble sendt til sin fastlege.

- Nei, det var ikke fare for guttens helse, men han fikk tissen i buksesmekken og hadde fryktelig vondt. Dersom ikke dette er akutt, så vet ikke jeg hva som er det, sier Melheim.

(NTB)