Lege dømt for utukt

Legen leverte filmer av nakne barn til kopiering, og fotoforretningen slo alarm. Nå er mannen dømt til to års fengsel for overgrep mot barn. Han er også fradømt retten til å praktisere som lege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toten herredsrett har også dømt mannen til å betale 30.000 kroner til en av de fornærmede.

Saken ble rullet opp etter at legen, som er i 50-årene, leverte en film til kopiering. Bildene levnet ingen tvil om utukt, og det ble tatt ut tiltale for utuktige handlinger mot til sammen fem barn - fire jenter og en gutt - som alle var under 10 år gamle.

Retten finner det bevist at legen har begått overgrep av alvorlig karakter, på grensen til samleie.

Bedøvelse

Toten herredsrett mener også at legen bedøvet fornærmede ved flere av overgrepene, og finner det innlysende at samfunnet ikke kan la en lege som er kjent skyldig i seksuelle overgrep fortsette å praktisere som lege.

Legen har erkjent de faktiske forholdene, men kunne i rettssalen ikke gi noen forklaring på hvorfor han gjorde det. Han benektet imidlertid at han dopet ned noen av barna. Overgrepene skjedde ikke under utøvelse av legetjenesten.

Barnetekke

Mannen fra Vestoppland hadde godt barnetekke, og to av de fornærmede barnas mødre har hatt et intimt forhold til legen. Derfor brukte de ofte legen som barnevakt og lot ham ta med seg ungene på turer.

Legens forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, gir overfor Oppland Arbeiderblad uttrykk for at dommen bør ankes.

(NTB)