ÅPNET ILD: Inne på Bronx Lebanon Hospital åpnet legen ild og drepte en kvinne og såret seks andre. Foto: AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / NTB scanpix
ÅPNET ILD: Inne på Bronx Lebanon Hospital åpnet legen ild og drepte en kvinne og såret seks andre. Foto: AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / NTB scanpixVis mer

Lege drepte kvinne og såret seks på sykehus i New York

Gikk inn på sykehuset iført legefrakk. Er død, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne er død og flere leger kjemper for livet på intensiven etter at en 45 år mann som tidligere jobbet som lege ved sykehuset, gikk inn på Bronx Lebanon Hospital fredag ettermiddag med ei rifle gjemt i legefrakken, skriver nyhetsbyrået AP.

Inne på sykehuset åpnet 45-åringen ild og skjøt om seg.

Ikke terror

Ambulansepersonell ble forhindret fra å gå inn i bygningen mens gjerningsmannen fremdeles var på frifot. Bevæpnet politi gjennomsøkte sykehuset på jakt etter gjerningsmannen.

En drøy time etter at skytingen begynte, bekreftet politiet at han var død.

Gjerningsmannen skal ha skutt sju personer før han tok sitt eget liv. En kvinne ble drept, mens seks personer er kritisk skadd.

- Dette er en forferdelig situasjon som utspilte seg på et sted som folk forbinder med pleie og omsorg, en situasjon som kom ut av ingenting, sier ordfører Bill de Blasio på en pressebrief fredag kveld.

Han utelukker at det dreier seg om et terrorangrep.

Vitnebeskrivelser fra sykehuset forteller om svært kaotiske tilstander da gjerningspersonen begynte å skyte.

- Jeg trodde jeg kom til å dø, sier Renaldo Del Villar, en pasient ved sykehuset.

Hiv-rådgiver Ruth Velazquez forteller til CNN at de ansatte ved sykehuset har trent på situasjoner som denne.

- Vi låste hver eneste dør der inne, hver eneste dør var lukket, og vi fikk pasientene inn der. Vårt hovedfokus var pasientene, sier hun.

Tvunget til å si opp

Gjerningsmannen jobbet tidligere ved sykehuset, men skal ha gått med på å si opp jobben i 2015 på grunn av anklager om seksuell trakassering.

Han har også en historie med seksuell trakassering

Hvorvidt hendelsen i 2015 kan knyttes til fredagens tragiske hendelse, vites ikke.

Sykehuset ligger i bydelen The Bronx nord for Manhattan.

TV-bilder viste at Bronx-Lebanon Hospital Center var omringet av politi- og brannbiler. Bevæpnet politi ble observert på taket av bygningen.

Politiet ba på Twitter folk om å holde seg unna området ved 1650 Grand Concourse på grunn av hendelsen.

Bronx Lebanon Hospital Center oppgir å ha nesten 1000 sengeplasser fordelt på en rekke enheter. Sykehusets akuttmottak er blant de travleste i byen New York.