Coronaskandale ryster Sverige

Lege etterlyst for coronabløff

Rundt 35 000 mennesker ble rammet av det som beskrives som Sveriges største svindelsak i forbindelse med pandemien.

ILLUSTRASJONSFOTO: Svindelen skal ha foregått hos et Stockholms-basert selskap. Den hovedmistenkte mannen har forlatt Sverige. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB
ILLUSTRASJONSFOTO: Svindelen skal ha foregått hos et Stockholms-basert selskap. Den hovedmistenkte mannen har forlatt Sverige. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Rundt 35 000 personer betalte angivelig for PCR-tester og reisebevis hos det Stockholm-baserte omsorgsselskapet Doktorgruppen. De skal ha fått uanalyserte prøvesvar tilbake, som alle viste negative resultater.

Dette beskrives som Sveriges største svindelsak under pandemien, ifølge SVT. Saken har fått stor oppmerksomhet i Sverige.

Hammad Al-Saaid (34) er pekt ut som mannen bak svindelen. Han skal ha gjemt seg i utlandet det siste året, og etterforskningen av saken er lagt på is.

Kan straffes med livstid

- Midt i den pågående pandemien har de bestemt seg for å tjene penger på forfalskninger, sier aktor Alexandra Bittner til SVT.

Lege og omsorgsgründer Al-Saaid ble i fjor sommer pekt ut som mistenkt. Han er mistenkt for grov smittespredning, grovt bedrageri og falsk vitneforklaring. Disse forbrytelsene kan straffes med fengsel på livstid, ifølge den svenske avisa.

Problemet for rettsvesenet er at Al-Saaid forlot Sverige i juni i fjor. Myndighetene har fremdeles ikke fått tak i han.

- Han er pågrepet i sitt fravær, har en europeisk arrestordre på seg og er internasjonalt etterlyst, sier Bittner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer