Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lege fikk sparken, krever erstatning

En svensk lege som mente at «kink» var prostatakreft uten å ta blodprøve og at langvarig hodepine skyldtes snorking, fikk sparken som kommunelege i Gamvik i Finnmark. Men tross pasientklager som hopet seg opp hos helsemyndighetene, krever legen erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske legen praktiserte på forskjellige steder i Norge i to år før legen ble fratatt legeautorisasjonen sin, melder Nordlys på nettet.

 Det hele toppet seg da mannen gikk ut i lokalkringkastingen i Finnmark og oppfordret folk til å skyte rev fordi reveskabb var i ferd med å bli en trussel mot befolkningen.

Husvask mot skabb

For å få bukt med det legen oppfattet som et stort problem med skabb, satte han igang tiltak for å få vasket alle husene på stedet. Han bestilte containere med et spesielt vaskemiddel som skulle settes ut på forskjellige steder i Gamvik, slik at folk kunne vaske husene sine.

 GDette skapte sterk og unødig uro i befolkningen, og det viste seg snart at tiltakene ikke var nødvendig,» skriver Helsetilsynet i sin begrunnelse for hvorfor de sparket mannen.

 Svensken fikk ikke medhold i Vardø herredsrett da han gikk til sak mot helsedepartementet, men han har anket saken til Hålogaland lagmannsrett, melder Nordlys.


Betalingsvansker

Ankesaken skulle begynt i går, men ble avvist da verken svensken eller hans advokat møtte opp til hovedforhandlingene. Fire minutter før ankesaken skulle begynne, tikket det inn en telefaks fra mannens prosessfullmektig, Per S. Johannessen, der han sa fra seg oppdraget fordi svensken ikke kunne garantere å betale advokathonoraret. Svensken har fått avslått fri saksførsel, og må derfor dekke saksomkostningene selv.

 Dommen fra Vardø herredsrett vil bli rettskraftig dersom ikke svensken påkjærer avvisningen i løpet av de neste fjorten dagene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!