<strong>FÅR TROLIG VARIGE MEN:</strong> Benny Håkansson (34) har besøkt forloveden Christina Hedlund så ofte han har kunnet. Hun er i koma og legene sier hun trolig har fått en varig hjerneskade. FOTO: SVT.
FÅR TROLIG VARIGE MEN: Benny Håkansson (34) har besøkt forloveden Christina Hedlund så ofte han har kunnet. Hun er i koma og legene sier hun trolig har fått en varig hjerneskade. FOTO: SVT. Vis mer

Lege forfalsket journalen til svenske Christina (31)

Brystoperasjon blir politisak. Christina får trolig varig hjerneskade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For ei drøy uke siden skrev Dagbladet om svenske Christina Hedlund (31), som trolig har fått varige hjerneskader etter en brystoperasjon i Gdansk i Polen.

Det som skulle være en gave fra hennes mann før bryllupet, viste seg å trolig ødelegge livet hennes for alltid.

31-åringen havnet i koma, og ligger nå på et sykehus i Malmö. Hun har ikke våknet siden operasjonen for omkring fire måneder siden. Årsaken var trolig for mye narkose.

Våknet aldri Polske Gazeta Wyborcza avslører nå at Hedlunds pasientjournal er blitt forfalsket, og at en lege ved sykehuset har fått sparken etter skandalen.

Witold Niesiolowski ved statsadvokatens kontor slår overfor avisa fast at episoden skal politietterforskes.

- Vi vil undersøke hva som har skjedd, sier Niesiolowski.

Sykehuset hadde ingen rett til å utføre plastikkirurgi. Og tre dager etter skandaleinngrepet slo fire sykepleiere alarm, og sendte et brev til sin sjef.

Han gjorde ingen verdens ting, men valgte heller å legge brevet til side og latet som ingenting, ifølge Expressen.

Krystallklart Brevets ordlyd var at Hedlunds journal var blitt endret etter inngrepet. Nå sto det at den svenske kvinnen hadde våknet etter inngrepet, hatt kontakt med personalet og klart å orientere seg.

Det stemmer ikke.

Da sykehusdirektøren fikk høre om hendelsen, via en polsk TV-kanal, fikk avdelingssjefen umiddelbart sparken.  

- Det kan stilles spørsmålstegn ved alt som står i journalen, sier medisinsk ansvarlig i regionen, Jerzy Kapinski, til Gazeta Wyborcza.  

Zbigniew Krzywosinski, visedirektør ved sykehusets medisinske avdeling, er enig.

Advarer - Hun kan ikke forklare hvorfor hun gjorde det hun gjorde. Hun har vært en vel ansett kollega i mange år, men har nå mistet vår tillit, slår han fast.   

Det var i programmet «Uppdrag gransking» på SVT at Hedlunds forlovede Benny Håkonsson først gikk ut med sin historie.

Han vil be andre kvinner som planlegger å skaffe større bryster, om å tenke seg veldig godt om.  

Ikke fordi han har fått noen moralske fordommer mot slike inngrep etter det som har skjedd med forloveden, men fordi han advarer jenter og unge kvinner mot presset om å være skjønnhetsidealer.  

- Det skapes et mediatrykk om å se perfekt ut. Og nå er det så normalt å operere seg at det ikke er like vanskelig å ta en slik beslutning som før. Jeg har aldri hørt om at det har gått galt før, men man må vite at det er en risiko, sier Benny Håkonsson.

<strong>BLIR POLITISAK:</strong> Christina Edlund ville gjøre bryllupet med sin Benny helt perfekt - men alt gikk veldig galt. Foto: Privat/Expressen
BLIR POLITISAK: Christina Edlund ville gjøre bryllupet med sin Benny helt perfekt - men alt gikk veldig galt. Foto: Privat/Expressen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer