Lege forfalsket kollegers navn for å få narko-piller

En Oslo-lege forfalsket en rekke resepter, for å skaffe seg over 700 tabletter med delvis narkotisk innhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Ifølge politiets siktelse forfalsket legen i fjor tilsammen fem resepter, og brukte navnet til tre kolleger fra det miljøet han vanket i, etter det han sjøl forklarer. Reseptene leverte han ved forskjellige apotek i Oslo.

Mistet lappen

I Oslo tingrett er legen dømt til fengsel i fem måneder, som han må sone tre av. Legen er dessuten ilagt ei bot på 15.000 kroner. Dommen innbefatter, i tillegg til de forfalskede reseptene, kjøring i tablettpåvirket tilstand og kjøring uten gyldig førerkort.

Legen forklarer at bakgrunnen for at han forfalsket reseptene, var en konflikt med fastlegen, som ikke ville skrive ut de medikamentene som legen mente han trengte.

- Jeg var i besittelse av en blå reseptblokk fra min tidligere praksis. Jeg benyttet personalia fra tre venner i legemiljøet til å forfalske de aktuelle reseptene. Dette skjedde uten at de visste om det, forklarer han.

Stort antall

Kjøringen under påvirkning av tabletter endte med at legen sovnet, og kjørte inn i et trafikkskilt i lav hastighet. Dette skjedde i den sterkt trafikkerte Trondheimsveien.

I skjerpende retning har tingretten lagt vekt på at legen ved å forfalske resepter har tilegnet seg forholdsvis store mengder sterke medikamenter til eget bruk, også etter at han ble tatt for dette første gangen i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer