Lege forfalsket kollegers navn for å få narko-piller

En Oslo-lege forfalsket en rekke resepter, for å skaffe seg over 700 tabletter med delvis narkotisk innhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Ifølge politiets siktelse forfalsket legen i fjor tilsammen fem resepter, og brukte navnet til tre kolleger fra det miljøet han vanket i, etter det han sjøl forklarer. Reseptene leverte han ved forskjellige apotek i Oslo.

Mistet lappen

I Oslo tingrett er legen dømt til fengsel i fem måneder, som han må sone tre av. Legen er dessuten ilagt ei bot på 15.000 kroner. Dommen innbefatter, i tillegg til de forfalskede reseptene, kjøring i tablettpåvirket tilstand og kjøring uten gyldig førerkort.

Legen forklarer at bakgrunnen for at han forfalsket reseptene, var en konflikt med fastlegen, som ikke ville skrive ut de medikamentene som legen mente han trengte.

- Jeg var i besittelse av en blå reseptblokk fra min tidligere praksis. Jeg benyttet personalia fra tre venner i legemiljøet til å forfalske de aktuelle reseptene. Dette skjedde uten at de visste om det, forklarer han.

Stort antall

Kjøringen under påvirkning av tabletter endte med at legen sovnet, og kjørte inn i et trafikkskilt i lav hastighet. Dette skjedde i den sterkt trafikkerte Trondheimsveien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.