Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lege frikjent etter omskjæring av pasient

En lege ved sjukehuset i Molde er frifunnet i Romsdal tingrett, etter å ha omskåret en mannlig pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter anbefaling fra legen kom mannen til sjukehuset for å ta et lite snitt nedentil. Dette skulle gjøres for å avhjelpe en brysom trang forhud. Mannen fikk sjokk da han kom hjem og oppdaget at mesteparten av forhuden var borte.

Mannen tok saken så alvorlig at han saksøkte sykehuslegen og det lokale helseforetaket, etter først å ha søkt erstatning fra Norsk Pasientskadeerstatning, men fått avslag.

Anestesilegen som foretok inngrepet, mente at fjerningen av forhuden var til pasientens beste. I retten sto legen fast på at en spalting av forhuden utseendemessig ville ha vært et dårlig alternativ.

Retten viste til at omskjæring er vanlig i mange kulturer, og at negative ettervirkninger ikke er vanlig for menn. Legen ble derfor frikjent. Han måtte likevel tåle kritikk for manglende informasjon om inngrepets omfang.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling