Lege gikk på Iron Maiden-konsert i arbeidstida

Legevakta i Bergen hopet seg opp med syke mens en av legene var på konsert.

METAL: Legen fra legevakta i Bergen skal ha gått på Iron Maiden-konsert i Bergen i arbeidstida. Køene skal ha hopet seg opp mens legen var rockekonserten. Her fra en tidlige Iron Maiden-konsert i Oslo. Foto: Torbjørn Grønning
METAL: Legen fra legevakta i Bergen skal ha gått på Iron Maiden-konsert i Bergen i arbeidstida. Køene skal ha hopet seg opp mens legen var rockekonserten. Her fra en tidlige Iron Maiden-konsert i Oslo. Foto: Torbjørn GrønningVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
• Vet du noe om denne saken? Tips Dagbladet på 24 00 00 00, 2400@db.no eller 2400 /SMS/MMS).

(Dagbladet): BT.no skriver i dag om en lege fra Bergen som dro på gårsdagens Iron Maiden-konsert i byen - i arbeidstida.

Nå er «Rocke-legen» strøket fra legevaktas vaktlister, opplyser legevaktsjef Frank van Betten til avisa.

- Han har fått beskjed om at han ikke trenger å møte på vakt til vi får avklart situasjonen, sier han.

  Forsøkte å bytte bort vakta BT.no skriver at ventetida for pasientene ble lang i går kveld. Flere med store smerter skal ha ventet i flere timer for behandling. Det skulle ha vært to leger på vakt i går kveld, men én av dem hadde altså dratt på heavy-metal-konsert.

Legen hevder overfor avisa at han forsøkte å bytte vakta, men at det ble vanskelig, men han hadde inntrykk av at det ikke var så travelt på legevakta, og at han kunne komme litt senere slik han hadde gitt beskjed om. Han synes ikke saken er noe å skrive om.

- Jeg var medisinsk beredskapsvakt på konserten, sier legen til BT.no.

- Alltid kø uansett At det ble kø på legevakta som følge av hans fravær, rocker tilsynelatende ikke ved ham.

- Du skal være klar over er at bergenserne er ekstremt utålmodige og utakknemlige og kommer dit med småting. Det er alltid kø på legevakten uansett, svarer han avisa.

Legevakt-ledelsen sier at de tar saken på største alvor. Også den aktuelle legen forstår hvis Iron Maiden-trangen kan gi konsekvenser.

- Jeg har andre jobber, og er ikke redd for å miste denne, sier legen til avisa.