Lege i barnedødsfallsak var under etterforskning

Hadde ansvaret da et barn døde i morens liv ved fødeavdelingen i Kongsberg forrige helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Legen som hadde ansvaret da et barn døde i morens liv ved fødeavdelingen i Kongsberg forrige helg, hadde allerede en tilsynssak mot seg. Legen er nå suspendert fra sykehuset.

På fredag valgte helseforetaket Vestre Viken å stenge fødeavdelingen på Kongsberg sykehus, da fylkeslegen grep inn etter at et barn døde under fødselen.

Avdelingen har også flere tilsynssaker under etterforskning hos Helsetilsynet, og ifølge TV 2 dreier en av sakene seg om den samme overlegen som var på vakt da dødsfallet skjedde forrige helg.

- En konkret sak som gjelder en av overlegene ved sykehuset, er oversendt oss for vurdering. Det er en alvorlig sak hvor vi vurder en reaksjon mot legen, sier avdelingsleder for tilsynssaker i Helsetilsynet, Gorm Grammtvedt, som bekrefter at det dreier seg om den samme legen og at de ser sakene i sammenheng.

Legen er nå suspendert fra sykehuset. Pasient og brukerombudet i Buskerud, Anne Lise Kristensen, mener Helsetilsynet burde grepet inn tidligere.

- Hvis vi har satt både mor og barns liv i fare og dette kunne ha vært unngått, så synes jeg tilsynsmyndighetene må gjøre en nøye vurdering av sin egen saksbehandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer