Lege i langvarig strid om oppdrettsanlegg ved hytta

Barnelegen som har kommet med sterke advarsler mot å spise oppdrettslaks, har selv vært i en langvarig strid om plasseringen av et oppdrettsanlegg ved fritidseiendommen hennes i Sveio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I VG mandag advarer spesiallege i barnemedisin Anne-Lise Bjørke Monsen ved Haukeland universitetssjukehus gravide, barn og kvinner mot å spise oppdrettslaks.

Overfor Bergens Tidende bekrefter Bjørke Monsen at interessen hennes for lakseoppdrett og virkningen av miljøgifter begynte gjennom en langvarig strid om plassering av et oppdrettsanlegg ved småbruket hun og hennes mann har ved Ålfjorden i Sveio.

Legen sier at hun i forbindelse med denne saken også begynte å se på miljøforurensning og hvilken effekt dette hadde på barn. Hun mener ikke engasjementet er problematisk.

- Som lege bør man si fra dersom man mener det trengs en diskusjon. Vi ønsker en diskusjon om grenseverdiene man bruker når man gir matråd, sier Bjørke Monsen til BT.

Haukeland universitetssjukehus uttalte mandag at sykehuset ikke har utarbeidet egne ernæringsråd, men forholder seg til de gjeldende offisielle anbefalingene.
(NTB)