Lege incest-siktet

En lege i 50-åra bosatt på Hedmarken er siktet for incest mot sin egen datter. Etter det Dagbladet kjenner til, nekter legen straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De påståtte overgrepene skal ha foregått over en periode på hele åtte år, fra 1992 til 2000.

Politiadjutant Barbro Marie Røkenes opplyser til Dagbladet at legen er siktet for incest og utuktig omgang med barn under både 14 og 16 år.

- Legen blir framstilt for varetektsfengsling. Bakgrunnen for at vi begjærer varetekt, er faren for bevisforspillelse. Det kan bli aktuelt å be om to eller fire uker. Den avgjørelsen vil bli fattet før fengslingsmøtet i dag, sier politiadvokaten.

Etter det Dagbladet kjenner til, etterforsker politiet om de påståtte overgrepene kan ha pågått etter 2000. Dette er knyttet til faren for bevisforspillelse.

Ikke brukt tvang

Røkenes ønsker ikke på det nåværende tidspunkt å gå i detaljer i forbindelse med siktelsen. Det er imidlertid klart at det ikke er snakk om at legen skal ha brukt tvang overfor barnet i forbindelse med påstandene om sexovergrep. Det er altså ikke snakk om voldtekt.

Dattera er avhørt av politiet, sammen med flere andre personer. Politiet vil ikke opplyse hvordan de kom på sporet av incestsaken.

- Det er ikke dattera som har anmeldt sin far. Det har heller ikke vært nødvendig med dommeravhør, sier politiadvokaten.