Lege jobbet i amfetaminrus

Avslørt av bekymret mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 29 år gamle kvinnen tok med sønnen (11), som hadde sterke hodesmerter, til legevakta i Sør-Odal. Der fant hun legen i amfetaminrus. Nå er han siktet for å ha brukt narkotika på jobb, og har fått suspendert legelisensen, skriver VG.

- Legen satt og svettet og tørket nesen hele tiden. På kontoret lå det brukte urinprøveglass med urin i, og jeg så flere instrumenter med blod på, sier kvinnen til avisa.

Stilte feil diagnose

Da den rusa legen skulle stille diagnose på 11-åringen, skjønte kvinnen at noe var galt. Han mente gutten hadde bihulebetennelse, lungebetennelse og bronkitt på en gang, og foreskrev penicilin. Men gutten hadde ingen symptomer på dette, mente moren. Etter konsultasjonen varslet hun derfor kommunelegen som igjen varslet politiet. Så ble legen pågrepet.

Blodprøvene viste at legen blant annet hadde brukt amfetamin.

Har hatt problemer tidligere

Kommunelege 1, Jon Skogholt, har hatt mistanker til legen i lengre tid. Legen har hatt problemer før.

- Dette kom ikke akkurat som lyn fra klar himmel. Vi har mottatt flere klager tidligere, men det var først nå vi klarte å bevise hva som foregikk, sier han.

I 2000 ble legen dømt til 21 dagers fengsel for å ha stjålet medikamenter fra et apotek i Nord-Norge, og for bruk av disse. I 1999 fikk han en advarsel for uforsvarlig legevirksomhet. I fjor sommer fratok Statens helsetilsyn legen retten til å skrive ut såkalte A-preparater, da han ikke kunne redegjøre for rekvireringen av en stor mengde vanedannende preparater.

Legen er nå sykmeldt og har sagt opp stillingen som fastlege i Hedmarkskommunen.

AMFETAMINRUSA PÅ JOBB: Legen i Sør-Odal ble avslørt, fikk legelisensen suspendert og ble siktet for narkotikabruk.