Lege kan ha drept 200 pasienter

LONDON: Den britiske legen Harold Shipman, som for ett år siden ble dømt for å ha drept 15 av sine pasienter, skal granskes ytterligere. Neste måned starter en høring som skal sette søkelyset på 200 mistenkelige dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske helseministeren Alan Milburn har foretatt en helomvending og kommer denne uka til å gi klarsignal for en ny offisiell høring i den grufulle saken.

Press

Doktor Harold Shipman ble for ett år siden dømt for å ha tatt livet av 15 kvinnelige pasienter. Presset fra pårørende som mistenker at deres nærmeste har blitt ofre for legens grusomme drapslyst, har ført til at den britiske regjeringen åpner for en videre granskning enn først initiert.

Seriemorder Harold Shipman kan ha tatt livet av 200 flere pasienter enn de 15 han allerede soner livsvarig for.

Familier i Todmorden i Vest-Yorkshire mistenker at legens morderkarriere startet lenge før han åpnet sin praksis i Hyde i Manchester-området. Det er ikke sikkert at Marie West, som fikk dødsprøyta fra Dr. Jekyll fra Hyde i mars 1995, var doktor Døds første offer.

Seier

Høringen skal ifølge den britiske avisa The Guardian se nærmere på 200 mistenkelige dødsfall. Pårørende blant doktor Shipmans tidligere avdøde pasienter ser det som en seier at forholdene rundt deres kjæres bortgang skal granskes ytterligere.

Skal avsløres

- Familiene til de avdøde ønsker at alle forhold skal avsløres offentlig, heter det i en uttalelse fra advokat Ann Alexander som representerer de pårørende.

- Tida spiller ingen rolle, men det er viktig at en kommer til bunns i hvorfor dette kunne skje.

Høringen skal også se nærmere på hvordan den britiske legen kunne operere så lenge uten å bli avslørt.