Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lege kan miste jobben etter sex-SMS

Sendte til mannlig pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens helsetilsyn vurderer å tilbakekalle autorisasjonen til en kvinnelig lege i Telemark som har sendt SMS-meldinger med seksuelt innhold til en mannlig pasient.

Statens helsetilsyn er inne i sluttfasen i behandlingen av saken, skriver Varden.

Bakgrunnen for saken er påstander om at legen skal ha forsøkt å utnytte sin stilling ved å bytte seksuelle tjenester mot utskrivning av reseptbelagte preparater.

Tilsynssaken ble opprettet etter at pasienten innklagde legen i november 2013.

Av saksdokumentene fra Statens helsetilsyn framgår det at politiet tok beslag i legens og pasientens mobiltelefoner. I SMS-ene til pasienten nevner legen sex ved flere anledninger.

I august møtte legen og hennes advokat helsetilsynet for å redegjøre for sitt syn. Legen beklager saken på det sterkeste

- Jeg innrømmer at jeg har gjort en del feil ved kontakt med denne pasienten. Jeg har hatt en uakseptabel kommunikasjon sett i forhold lege-pasient, og dette beklager jeg på det sterkeste, skriver hun.

Til Varden sier legen at hun bare ville hjelpe mannen og understreker at det aldri skjedde noe fysisk.

- Det var heller aldri meningen, sier hun.

Statens helsetilsyn vil ikke begjære påtale i saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling