Lege kreves for 3,2 mill.

BRYNE (Dagbladet): En 52-årig lege fra Sola må betale tilbake 3,2 millioner kroner i trygderefusjoner, krever Rikstrygdeverket. Staten mener at legen gjennom flere år har misbrukt takstsystemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Misbruket skal ha skjedd ved at legen har overrapportert diagnoser og pasientprøver på regningskort som er sendt til trygdekontoret.

På denne måten skal legen ha tilegnet seg rundt 3,2 millioner, hevdet Ida Hjort Kraby hos Regjeringsadvokaten da rettssaken mot den 52-årige legen startet i Jæren herredsrett i går.

«Sjablonmessig»

I sitt innledningsforedrag hevdet Ida Hjort Kraby at 52-åringen gjennom flere år skal ha fått refundert penger etter en sjablonmessig bruk av diagnosekoder.

Legen, som har drevet én-legepraksis, har hittil stått fast på at diagnosene skyldes pasientgruppens sykdomsbilde og sammensetning.

Ville berolige

Den tidligere kommunelegen har før sagt seg uenig i Krabys framstilling av at det ikke forelå en medisinsk, men en økonomisk, begrunnelse for den omfattende laboratoriebruken:

De mange pasientprøvene han tok i sitt eget laboratorium skal ifølge legen skyldes at han tok prøver for å berolige pasientene.

Legen skal tidligere ha forklart de svært høye forekomstene av enkelte diagnoser som blant annet høyt blodtrykk og revmatiske sykdommer med at pasientgruppen stort sett besto av voksne og eldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer