Lege kritiserer nyheten om e-sigaretter

Funnet av mer enn ti ganger så mye av et kreftfarlig stoff i e-sigaretter som i vanlige sigaretter, stammer fra et upublisert resultat, ifølge lege og redaktør.

KONTROVERSIELL: En mann tester ut en e-sigarett på en bar i New York i fjor. Nå går diskusjonen høyt om hvilke stoffer de elektroniske sigarettene inneholder. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KONTROVERSIELL: En mann tester ut en e-sigarett på en bar i New York i fjor. Nå går diskusjonen høyt om hvilke stoffer de elektroniske sigarettene inneholder. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 De elektroniske sigarettene, som blir markedsført som et sunnere alternativ til vanlige sigaretter, fungerer ved at kjemikalier blir varmet opp og avgir damp som inhaleres.

Det japanske folkehelseinstituttet har på oppdrag fra helsedepartementet i landet undersøkt hvor helsefarlige e-sigarettene er, og de fant at dampen inneholder kreftfremkallende stoffer som formaldehyd og acetaldehyd.

- I ett e-sigarettmerke fant forskerne mer enn ti ganger så mye formaldehyd stoffer som i vanlige sigaretter, sier forskeren Naoki Kunugita, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Bare ett stoff Legen Konstantinos Farsalinos tar for seg oppslagene i mediene om saken i et innlegg på nettstedet ecigarette-research torsdag.

- Mens alle nyhetsmedier diskuterer kreftfremkallende stoffer (flertall), nevner teksten bare formaldehyd, skriver Farsalinos som har vært redaktør for en annen studie Kunugita har bidratt til. I denne studien fant Kunugita og flere andre at det var langt mindre formaldehyd enn canadiske forskere fant da de studerte vanlige sigaretter i 2008.

Farsalinos understreker at de japanske forskerne fant at nivået av formaldehyd var ti nivåer høyere i kun ett av de ti produktene som ble testet, ikke i alle tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer