Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lege løy om sjukdom i Uganda

Dømt for svindel i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I august i fjor var legen og hans kone på ferie i Uganda. Vel hjemme igjen, diktet doktoren opp en historie om at de begge var blitt alvorlig syke på turen, skriver Bergens Tidende.

Nå er han i Bergen tingrett dømt til ubetinget fengsel i 30 dager for å ha forsøkt å lure til seg et beløp på mellom 30 000 og 40 000 kroner.

Mannen leverte falske legeattester, kvitteringer, brev og skademelding til forsikringsselskapet som han krevet for 5000 dollar. Blant annet opplyste legen at han og kona var innlagt på sjukehus under ferieoppholdet, noe det seinere har vist seg at de ikke var.

Retten mener det i skjerpende retning må legges vekt på beløpets størrelse, og at mannen bestakk en sykehusansatt i Uganda for å få utlevert dokumenter med underskrift og logo. Det skal ha vært formildende at legen hadde en anstrengt økonomi på tidspunktet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media