Lege må møte i retten igjen - tiltalt for drap på sin samboer

Tobarnsmoren Anne Linell Sundt (39) døde i 2014. Tirsdag møter hennes tidligere legesamboer i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for uaktsomt drap.

DØDE: Anne Lindell Sundt døde i 2014. Under obduksjonen ble det oppdaget spor av elleve forskjellige medikamenter i kroppen hennes. Foto: Privat
DØDE: Anne Lindell Sundt døde i 2014. Under obduksjonen ble det oppdaget spor av elleve forskjellige medikamenter i kroppen hennes. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mer enn fire år har gått siden Anne Linell Sundt (39) funnet død i sitt hjem på Bygdøy. Tirsdag i neste uke møter en lege i 60-åra i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for uaktsomt drap på sin tidligere samboer.

En av politiets første teorier, var at dødsfallet er et selvmord. Men høsten 2015 fikk saken en brå vending, og legen ble siktet for drap på sin samboer. Da hadde obduksjonen vist at dødsårsaken var en overdose sterke smertestillende. I kroppen blir det funnet rester av elleve medikamenter.

Et av sporene som antydet selvmord, var en serviett funnet i boligen. På denne hadde Sundt skrevet «It doesn't take much to carry on. It takes a lot to let go».

Politiet anså det først som en avskjedslapp, men etter Dagbladets avsløringer om lappens innhold ba statsadvokat Andreas Schei om ny etterforskning av funnet. Etter dette ble teorien om avskjedslappen avkreftet.

Ble felt i tingretten

Da saken gikk i Oslo tingrett i mars i fjor, ble legen dømt. I tillegg til uaktsomt drap ble han felt for brudd på helsepersonelloven, dokumentfalsk og forsøk på grovt bedrageri. Straffen ble satt til fire års fengsel, men ble anket umiddelbart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer