ULOVLIG: Likestillings- og diskrimineringsombudet sier at jobbavslaget var ulovlig.
Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
ULOVLIG: Likestillings- og diskrimineringsombudet sier at jobbavslaget var ulovlig. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .Vis mer

Lege nektet jobb på grunn av sin tro

Nå mener Likestillings- og diskrimineringsombudet at avslaget var ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vi står vel en del fra hverandre når det gjelder verdensanskuelse, og jeg tror ikke det vil fungere helt», var meldingen legen fikk fra Oslo universitetssykehus (Ous) som ga ham avslag på stillingen, skriver Vårt Land.

- Jeg og kollegaer reagerte sterkt på at de kunne tillate seg en slik begrunnelse. Derfor valgte jeg å ta saken videre for å få en uavhengig instans til å bekrefte at dette ikke er greit, sier legen til avisen. Han ønsker å være anonym.

Adventistkirken På intervjuet til stillingen som psykiater kom det fram at legen var aktiv i Adventistkirken. Arbeidsgiver skal deretter ha spurt om hans syn på evolusjonsteorien.

Likestillingsombudet mener at sykehuset har diskriminert legen på grunn av hans tro, selv om ombudet har forståelse for at legens syn på evolusjonsteorien kan være et saklig og nødvendig hensyn for arbeidsgiver.

Brutt likestillingsloven Likevel mener ombudet at sykehuset har brutt likestillingsloven, fordi de ikke har hatt god nok grunn til å si at legen ikke kan gjøre jobben på en god måte.

Ous har innrømmet at den første e-posten til legen var «uheldig formulert», og vil ikke anke beslutningen fra ombudet.

(NTB)