Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lege og pasient

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sykehusleger bruker stadig mindre tid til direkte kontakt med pasientene og mer på møter og på papirarbeid, melder Aftenposten. Mens en assistentlege i 1994 brukte 63 prosent av sin arbeidstid på pasientkontakt, er denne tida nå redusert til 56. Derimot bruker allmennpraktikere og kommuneleger stadig mer av arbeidstida direkte på pasientene.
  • De ansvarlige for undersøkelsen vil ikke spekulere over hvorfor utviklingen går slik på sykehusene. Men det må henge sammen med dårlig organisering av arbeidet, sviktende støtte fra andre personellgrupper og manglende tekniske hjelpemidler, som dataverktøy til pasientjournaler. Undersøkelsen viser at sykehuseierne har mye å vinne på strammere prioritering internt på sykehusene. Men det forutsetter god tilgang på annet personell. Vi kan i hvert fall ikke være tjent med at godt utdannede leger bruker nesten halvparten av arbeidstida på irrelevant arbeid eller arbeid som andre kan gjøre bedre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media