Lege overså skrutrekker- hugg i hodet

- Han er bare full, sa legen. I to år har imidlertid mannen ligget bevisstløs på et dansk pleiehjem. Årsak: Han fikk en skrutrekker slått inn i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lege kastet flere ganger en hardt skadd mann ut av akuttmottaket på Esbjerg Centralsygehus i Danmark. Legen mente han var full, og tilkalte til slutt politiet som kastet han på glattcella, melder danske B.T.

I dag ligger den 55 år gamle mannen på et pleiehjem i Esbjerg.

55-åringen ble grovt overfalt 26. august for to år siden. En beruset 60-åring hamret en skrutrekker inn i hodet på den 55 år gamle mannen. Dramaet skjedde i en heis, men mannen kom seg ut og fikk tilkalt hjelp.

Han ringte selv etter ambulanse og ble kjørt til akuttmottaket til sykehuset, hvor en lege konstaterte at mannen bare var full og mest av alt trengte en madrass å sove på. Dette til tross for at han blødde fra bakhodet.

Funnet bevisstløs på glattcella

Legen tvang ham ut foran øynene på sjokkerte ambulansesjåfører som visste hva som hadde foregått i heisen. De forsøkte å få mannen inn på sykehuset igjen, men legen var urokkelig. Nok en gang ble han avvist og den tredje gangen ringte legen politiet.

Da politiet kom sa legen at mannen var full og at han hadde behov for en natt på glattcella.

Mannen ble kastet på cella, men neste morgen ble han funnet bevisstløs.

En ny lege fastslo at det var snakk om en kraftig blødning i hjernen og en hjerneskade. Først da ble mannen lagt inn på sykehus.

Legen som avslo mannen må i august møte i retten, tiltalt for grov tjenestefeil. Dette kan gi ham en bot på mellom 3000 og 5000 kroner.

  • Saken har dratt ut, men også saken mot den 60 år gamle voldsmannen og Esbjerg-politiet skal etterforskes.