Lege pågrep tyven selv - fikk 10 000 i bot

Politiet brukte 40 minutter på å komme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flekkefjord-legen Knut Sand Bakken så seg nødt til å ta saken i egne hender da han tok innbruddstyver på fersken på legekontoret i januar: Mens politiet var opptatt et annet sted, pågrep han selv en av tyvene.

Reaksjonen fra politiet er imidlertid ikke helt som forventet for den 61-årige legen: Han har nå fått 10 000 kroner i bot for innsatsen.

- Dette er snudd helt rundt, og politiet har lagt tyvens forklaring til grunn. Det er jeg som er offeret, sier lege Sand Bakken oppgitt til Dagbladet.no.

Tok legeutstyr

Sand Bakken hadde nettopp låst seg inn på legekontoret da han oppdaget en kvinne i ferd med å forsyne seg av legeutstyr.

Legen kastet seg over kvinnen, og det kom til et basketak som endte med at han fikk holdt tyven i et grep. Deretter ringte han til politiet, som meddelte at de ikke kunne komme straks, og som dukket opp først etter 40 minutter. Innen den tid hadde to medtyver i annen etasje stukket av.

- Enhver borger må prøve å verne om seg selv. Jeg betaler skatt og forventer et visst vern fra politiet, sa legen til lokalavisa Avisen Agder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer