Lege pågrepet på helikopterbase - siktet for utpressing og trusler

Utpressingen knyttes til sedelighetssak der flerepolitidistrikter er involvert.

STOR SAK: Etterforskningsleder Terje Rishaug og politiadvokat Unni Moen Vikebakk ved Sunnmøre politidistrikt holder i morgen pressekonferanse om den spesielle utpressings- og sedelighetssaken. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG
STOR SAK: Etterforskningsleder Terje Rishaug og politiadvokat Unni Moen Vikebakk ved Sunnmøre politidistrikt holder i morgen pressekonferanse om den spesielle utpressings- og sedelighetssaken. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Har du opplysninger om denne saken? Send sms/mms til Dagbladet på 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): En 38 år gammel mann ble i går formiddag pågrepet av politiet mens han var på jobb som lege ved Norsk luftambulanse sin base på Dombås.

- Den pågrepne er siktet for tvang, trusler og utpressing og brudd på forskjellige sedelighetsbestemmelser i Straffeloven, opplyser politiadvokat Unni Moen Vikebakk ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

Hun vil ikke si hva som er grunnlaget for siktelsen, men varsler en pressekonferanse i Ålesund klokka 14 i morgen. Flere politidistrikter er involvert i etterforskningen av saken.

38-åringen er nå i politiets varetekt og vil klokka 10 i morgen bli framstilt for varetektsfengsling i Sunnmøre tingrett. Mannens forsvarer vil i dag ikke uttale seg om saken.

Den siktedes arbeidsgivere ble etter pågripelsen informert av politiet.

- Vedkommende som er pågrepet har et vikariat ved Norsk luftambulanse. Vi er gjort kjent med saken av politiet, men slik vi har forstått det er dette ikke knyttet til hans stilling hos oss eller hans yrkesutøvelse, sier kommunikasjonssjef Marte Ramborg ved Norsk luftambulanse til Dagbladet.

Også ledelsen ved Sykehuset Innlandet HF, som rommer sykehuset i Hedmark der mannen har et ansettelsesforhold, har blitt informert om saken av politiet.

- Vi oppfatter det som at saken ikke dreier seg om sykehuset, og vi har derfor ingen kommentarer, sier kommunikasjonsdirektør Stein Tronsmoen til Dagbladet.

Dagbladet.no kommer med mer.