Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lege plantet rottehale i McDonald-burgere

New York (NTB-AP): En lege er blitt funnet skyldig i New York for å ha forsøkt å presse McDonald's for 36 millioner kroner ved å plante en stekt rottehale i en Happy Meal han kjøpte til sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael F. Zanakis tok en rottehale fra det medisinske forsøkslaboratoriet hvor han arbeidet, frityrstekte den og plasserte den i en pakke pommes frites han kjøpte i en McDonald's på Long Island 15. januar 1996, opplyste aktoratet.

  - Han plantet halen og trodde det skulle gå bra, sa aktor Leonard Lato.

  - Neste dag ringte han opp McDonald's. Vi har det på bånd at han forlangte penger.

- Spiste halen

Aktor hevder at han truet med å gå offentlig ut med at McDonald's hadde servert hans to år gamle sønn en stekt rottehale. Han påsto til og med at sønnen hadde spist en del av halen.

  Lato sa påtalemyndigheten ble overbevist om at det dreide seg om svindel, da de oppdaget at halen kom fra en albino-utgave av arten rattus norvegicus, samme type som Zanakis arbeidet med som professor ved New York College for osteopatisk medisin, i East Orange, New Jersey.

  Det er ikke første gang Zanakis forsøker seg med falske erstatningskrav. I 1993 henvendte han seg til Coca-Cola Bottling Co. og sa han hadde fått i seg små fettete partikler da han drakk en boks Coca-Cola Classic. Det endte med at Coca-Cola betalte ham 33.00 kroner for at han skulle holde tett. Domstolen fant ham også skyldig på dette punkt mandag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!