Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lege siktet etter baby-død

Legen var opptatt med opplæring mens barnet svevde mellom liv og død. Nå må legen betale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Femten timer etter fødselen døde den vesle gutten.

Det er VG som skriver om den triste saken fra Nordfjordeid. Barnets mor var annengangsfødende, og fødselen måtte settes i gang på grunn av svangersskapsforgiftning.

Etter hvert som fødelsen kom i gang, ble det registrert at barnets hjerterytme ble langsommere. Legen ga store doser av medisinen pitocin, som ifølge Helsetilsynet blant annet kan føre til nedsatt blodtilførsel og oksygenmangel. I tillegg øker medisindosen sjansen for at fosteret dør.

Under den svært vanskelige fødelsen begynte legen å lære opp jordmor i bruk av vakuumklokke for å forløse barnet. Men et kjede røk, og taket glapp.

Helsetilsynet mener at legen burde ha forstått hvor kritisk situasjonen var og ikke satt i gang med opplæring. "Grovt uaktsomt", konkluderer tilsynet.

Nå krever Statsadvokaten at legen betaler 100 000 kroner til barnets mor. I tillegg er han ilagt forelegg på 50 000 kroner.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media