Lege siktet for seks overgrep

TRONDHEIM (Dagbladet): En 52 år gammel lege som har arbeidet i Kristiansund, er nå siktet for til dels grove sexovergrep mot hele seks kvinnelige pasienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

52-åringen rømte i all hast fra byen etter at anmeldelsene begynte å komme i november i fjor. Politiadjutant Anette Vangsnes ved Nordmøre politidistrikt, som leder etterforskingen, sier til Dagbladet at den sjette kvinnen i saken ble avhørt som fornærmet i går.

- Resultatet av dette avhøret ble at vi i går ettermiddag siktet mannen for forsøk på voldtekt mot henne. Hun har vært mannens pasient.

Nytt avhør i dag

Overfor en annen tidligere kvinnelig pasient er han fra før siktet for utuktig omgang, mens for de fire andre fornærmede kvinnene gjelder siktelsen mot legen utuktig atferd, sier politiadjutant Vangsnes.

Hun opplyser at siktelsen kan bli ytterligere utvidet når det gjelder antall, fordi en sjuende kvinne etter planen skal møte til politiavhør allerede i dag.
52-åringen, som er svensk statsborger, ble arrestert i Köping i Sverige mandag etter at han hadde vært etterlyst av norsk politi ei tid.

I alderen 20- 40 år

Etter hvert som saken ble kjent i lokalsamfunnet, har flere kvinner meldt seg for politiet og Fylkeslegen. Kvinnene er i alderen 20- 40 år. Overgrepene skal ha skjedd i Kristiansund fra høsten 1996 til høsten 1997.

I det aktuelle tidsrommet har legen også arbeidet ved Regionsykehuset i Trondheim.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer